Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaposleni u Radio Čačku u štrajku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2012.

Izvor: B92 onlajn

Zaposleni u Radio Čačku u štrajku

Čačak - Zaposleni u Radio Čačku počeli su štrajk sa zahtevom da im vlasnik isplati plate zaostale od juna prošle godine.

Štrajk se odvija uz poštovanje minimuma procesa rada i u programu se emituju samo muzika i reklame, a obustavljeno je emitovanje svih emisija.

Predsednik Samostalnog sindikata i novinar Aleksandar Maksimović rekao je agenciji Beta da vlasnik zaposlenima duguje zarade od juna prošle godine i da su poslednji put primili trećinu junske plate krajem decembra prošle godine.

Maksimović je dodao da su zaposleni, kojih ima četvoro, pre 12 dana najavili štrajk porodici Bojović, u čijem je vlasništvu radio, ali da im se do danas niko nije obratio.

Sindikat radija je od Agencije za privatizaciju tražio raskid privatizacije te medijske kuće, ali je Agencija prilikom poslednje kontrole 9. januara dala vlasniku rok od 60 dana da isplati zaostale zarade, što on nije učinio.

Radio Čačak i Televiziju Čačak kupio je u decembru 2009. godine tada učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije Miloš Bojović, po početnoj ceni od 6,03 miliona dinara za televiziju i 6,1 milion dinara za radio.

Upravljanje tim medijima preuzeo je njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović, koji je vlasnik i nedeljnika "Čačanski glas". Ta tri medija su pre privatizacije funkcionisala kao gradska javna informativna preduzeća.

Zaposleni u televiziji i "Čačanskom glasu" nisu u štrajku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi