Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Osumnjičenom 30 dana pritvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2009.

Izvor: Danas

Osumnjičenom 30 dana pritvora


Pančevo - Kriminalistička policija privela je juče Dejana Markovića (40) iz Pančeva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti i to tako što je 6. januara ove godine, koristeći pseudonim „major Didi“, sa svoje elektronske adrese uputio poruku na službenu imejl adresu urednice i voditeljke emisije „Kažiprst“ Danice Vučinić, u kojoj je pretio njoj, njenom detetu, kao i ostalim zaposlenim u RTV B92, njihovim porodicama i prijateljima, i na taj način ugrozio sigurnost većeg broja lica u ovoj medijskoj kući.

„Oružjem ću ja na vas. Vi ste teroristi, a sa teroristima nema nagodbi“, navodi se između ostalog u toj poruci.

Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Pančevu Ana Stanojević odredila je Dejanu Markoviću pritvor u trajanju od 30 dana.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je tim povodom izjavio da je policija uputila jasnu poruku „da u našoj državi niko ne sme nikome da preti i da mu ugrožava život, naročito ne sme da preti novinarima čiji je posao veoma težak i koji obavljaju profesiju za koju se može reći da ako dožive napad kada su na poslu, da je to, po mišljenju policije, napad na službeno lice“.

Direktor RTV B92 Veran Matić kaže da akcija policije jeste ohrabrujuća, ali da je mnogo napada na novinare i pretnji kolegama ostalo nerazjašnjeno. Matić podseća da su, u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova, februara prošle godine, huligani pokušali da uđu u zgradu RTV B92.

„Mi bismo voleli da dobijemo adekvatan odgovor, odnosno da budu podignute optužbe protiv onih koji su pokušali da zapale B92 i počinili čitav niz pretnji. Zatim, tu je slučaj „Peščanika“, a postoji još mnogo prijava koje nisu razrešene, kao što je i pokušaj ubistva novinara Vremena Dejana Anastasijevića, rekao je Matić.

N. Ž.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi