Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Medijima dodeljeno 20 miliona dinara iz gradskog budžeta Čačka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

22. 10. 2019.

Izvor: Beta

Medijima dodeljeno 20 miliona dinara iz gradskog budžeta Čačka

Lokalna samouprava Čačka dodelila je oko 20 miliona dinara iz gradskog budžeta za projektno sufinansiranje medija u 2019. godini, odlučeno je na sednici Gradskog veća Čačka.

Komisija je odobrila ukupno 42 projekta za sufinansiranje medija medju kojima su gotovo svi čačanski mediji - ukupno oko 23 radio - stanice, sedmičnih novina, portala, televizija, lokalnih medijskih udruženja i agencija.

Među medijima čije će projekte lokalna samouprava Čačka sufinansirati su i dva medija privrednog društva DOO "Adria media magazine" iz Beograda - magazin "Nacionalna geografija Srbija" i portal "Espreso", dnevni list iz Beograda "Večernje novosti" i TV iz Gornjeg Milanovca "TV GM plus".

Najviše novca dobile su tri čačanske televizije - TV "Telemark" i TV "Lav+" dobile su po oko 3,1 milion dinara i još po 200.000 dinara za informativne portale tih televizija, a TV "Galaksija 32" dobila je 2,6 miliona dinara, dok je još oko 1, 5 milion dinara odobreno za različite emisije koje će biti realizovane na toj televiziji.

Odbijena su 22 medijska projekta, među kojima su mediji i udruženja iz Čačka, Ivanjice, Kraljeva, Požege, Beograda i Novog Sada.

Osnivač tri čačanska medija - Radio Ozona, nedeljnika "Čačanske novine" i portala "Ozonpress" Stojan Marković izjavio je agenciji Beta da je najviše novca iz gradskog budžeta opredeljeno za medije koji su bliski vladajućoj stranci.

"Mediji bliski vladajućoj stranci dobili su više novca od drugih medija kojima su projekti takođe odobreni, ali su sredstava koja su im dodeljena duplo manja od potrebnih za realizaciju tih projekta", rekao je Marković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi