Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Ministarstvo kulture objavilo sastav komisija za medijske projekte, ali ne i predlagače
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

05. 06. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Ministarstvo kulture objavilo sastav komisija za medijske projekte, ali ne i predlagače

Ministarstvo kulture i informisanja (MKI) imenovalo je članove svih devet komisija za konkurse za proizvodnju medijskih sadržaja za ovu godinu. Udruženju novinara Srbije (UNS) državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović rekao je da će danas zasedati prva komisija.

Gajović je UNS-u rekao da je krajnji rok za donošenja rešenja o raspodeli novca na konkursu 10. avgust.

Iako su objavljena imena članova komisija na sajtu Ministarstva nisu navedene organizacije koje su ih predložile.

Predstavnici UNS-a imenovani su da ocenjuje projekte u pet od devet konkursa: Dragana Pejović, Petar Jeremić, Budimir Ničić, Olivera Kovačević i Slobodan Radičević.

Za devet konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja Ministarstvo kulture opredelio je 274 miliona, što je 12 miliona dinara više nego prošle godine.

Podsetimo, prošle godine je Ministarstvo nakon raspisivanja konkursa, formiralo komisije koje su počele rad, ali njihov sastav javno nije bio objavljen.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja i Asocijacija medija tražili su da MKI objavi sastav komisija, zato što, prema njihovim saznanjima, komisije nisu činili predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja.

Nakon toga je Ministarstvo kulture objavilo sastav, ali ne i predlagače izabranih komisija, zbog čega su Koalicija i Asocijacija povukli svoje predstavnike iz svih komisija.

Usledio je sastanak u Ministarstvu kulture. NUNS, Lokal Pres, NDNV, ANEM i Asocijacija medija su odlučili da ne učestvuju, dok su UNS-ovi kandidati poštujući dogovor u MKI da bude izmenjen sastav komisija, učestvovali u njihovom radu.

*Nakon što je ovaj tekst objavljen, na sajtu Ministarstva je objavljeno koje organizacije su predložile pojedine članove komisija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi