Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Održana radionica “Izveštavanje i evaulacija projekata u oblasti javnog informisanja”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 03. 2019.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Održana radionica “Izveštavanje i evaulacija projekata u oblasti javnog informisanja”

Predstavnice Ministarstva kulture i informisanja iz Grupe za projektno sufinansiranje i razvoj medijskog pluralizma Borka Rajšić i Dragica Blagojević održale su za predstavnike lokalnih samouprava i medija stručnu radionicu pod nazivom “Izveštavanje i evaulacija projekata u oblasti javnog informisanja” u prostorijama OEBS-a u Bujanovcu.

Radionici su prisustvovali predstavnici medija i lokalnih samouprava iz Vranja, Bujanovca, Medveđe i Preševa koji sprovode Zakon o javnom informisanju i medijima i projektno sufinansiranje.

Najveća pažnja bila je usmerena na zakonsku obavezu dostavljanja proizvedenog medijskog sadržaja, narativnog i finansijskog izveštaja o realizaciji projekata.

Predstavnici lokalnih i regionalnih medija iskazali su veliko interesovanje za mogućnosti unapređenja procedure projektnog sufinansiranja na lokalnom nivou i doslednu primenu Zakona i Pravilnika o projektnom sufinansiranju.   

Prisutnima su se obratili šef kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Đakomo Bozizio i pomoćnik direktorke Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Tamara Milošević-Grbić.

Koorganizatori Ministarstvo kulture i informisanja, OEBS i Koordinaciono telo saglasili su se da će i ubuduće organizovati slične radionice kako bi doprineli unapređenju procedure projektnog sufinasiranja u ovim opštinama. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi