Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Prioritetno utvrđivanje javnog interesa za sufinansiranje medijskih sadržaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

29. 11. 2018.

Izvor: rtvnp.rs

Prioritetno utvrđivanje javnog interesa za sufinansiranje medijskih sadržaja

U Novom Pazaru održana je javna debata o utvrđivanju javnog interesa za sufinansiranje projekata javnog informisanja na području grada Novog Pazara. Debatu su organizovali Gradska uprava i Nezavisno udruženje novinara Srbije, a sa ciljem da se definišu teme od javnog interesa za Grad.

Delegirane teme poslužiće kao osnova za budžetsko sufinansiranje medijskih sadržaja u javnom informisanju.

U debati su učestvovali predstavnici medija i nevladinih organizacija. Ovom debatom NUNS je odabrao Novi Pazar za lokalnu samoupravu koja će definisati model utvrđivanja javnog interesa i time biti primjer dobre prakse za druge gradove i opštine u Srbiji.

Generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković rekao je da je cilj unaprijediti projektno sufinansiranje medija, te ukazati na nezavidan položaj medija.Zahvaljujući transparentnom sprovođenju konkursa i takvom radu Gradske uprave, istaknuti su veoma značajni koraci kako bi mediji imali jasniju sliku o temama i projektima s kojima mogu konkurisati. Sve medije da se prijave na predstojeći konkurs grada Novog Pazara još jednom je pozvao član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović.

"Konkurs će biti raspisan na godinu dana i očekujemo da će biti okončan do kraja godine. Ovo je prilika da pozovemo sve medije iz Novog Pazara da se prijave na konkurs, koji će biti transparentan kao i pre tri godine ", rekao je Jusufović.U diskusiji je rečeno da je ova javna rasprava veoma značajna kako bi mediji imali jasniju sliku o temama i projektima s kojima treba da konkurišu.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

29.11.

2018.

Бивши члан УНС-а [neregistrovani] u 22:12

БРУКА НУНС-а

Нови Пазар је баш пример ''добре'' праксе кршења закона, Уредбе о контроли државне помоћи. НУНС ово промовише као пример добре праксе што је тадашњи градоначелник приватизовао државним новцем градску телевизију. Срамота!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi