Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Reagovanje - Nismo "jednoglasni"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

18. 09. 2018.

Reagovanje - Nismo "jednoglasni"

U kabinetu predsednika Opštine, danas je održan sastanak lokalnog rukovodstva sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja i predstavnicima lokalnih i regionalnih medija.

Naš portal je sa ovog događaja objavio saopštenje informativne službe naše Opštine, iako se sa većinom tamo navedenih stvari ne slažemo, kao, uostalom, ni sa onim što smo danas tamo čuli, videli, pa čak, i doživeli.

Jednostavno, na kraju saopštenja se konstatuje da su se „predstavnici medija koji su prisustvovali sastanku jednoglasno složili da je saradnja lokalnog rukovodstva sa njima dobra, da pravovremeno dobijaju sve potrebne informacije, kao i one koje naknadno traže“.

To, jednostavno, nije tačno, jer predstavnik našeg portala nije na današnjem sastanku dao takvu ocenu, a nije ni mogao da je iznese, jer saradnja našeg medija i lokalne samouprave, praktično, i ne postoji. Odnosno, postoji u smislu da oni čitaju naše tekstove, na čemu smo im neizmerno zahvalni, jer, nije lako da jednima dajete pare, a informišete se od nekih drugih.

Ono što nije napisano u saopštenju, to je činjenica da je naš portal danas u kabinetu bio postavljen na optuženičku klupu, i to od strane rukovodstva, predstavnice Ministarstva, kao i od samih kolega.

Pre svega, nekome u našoj lokalnoj samoupravi nikako, izgleda nije jasno zašto mi drugu godinu odbijamo dodeljena sredstva, pa taj gest shvataju kao neki „poziv na boj“.

A, istina je samo jedna. Ako prodajete novi model „Ferarija“, a potencijalni kupac vam nudi para kao za polovnog „Juga“, onda tu nešto debelo ne štima. A, u stvari, taj kupac hoće da vas ponizi, jer zna da vi nemate para za vožnju „Ferarija“, a ljubomoran je na vas, jer bi i on voleo da u svojoj garaži ima takvog lepotana.

A, kad već kažu da „možemo dobiti sve potrebne informacije koje zatražimo“, neka nam, javno, kažu, gde su ta rasporedjena, a nepreuzeta sredstva od naše strane.

Zašto se ni na jednoj sednici opštinskog parlamenta nije pojavio podatak da u budžetu ima višak novca, jer, eto, još ima novinara zaljubljenika u volontiranje. Ili, ako nisu u budžetu, gde su? Čisto da znamo. Kao stanovnici ove sredine, valljda imamo pravo na to.

A, i predstavnica Ministarstva, bila je postrojena u „streljački vod“, jer, kako je moguće da ni jednom jedinom rečju, gestom ili bilo čime, nije iskazala radoznalost vezanu za podatak da jedan lokalni medij drugu godinu ne preuzima sredstva od lokalne samouprave. Ili, da se, barem, kao čovek zainteresuje.

Takodje, na današnjoj sednici je najbrutalnije, najprizemnije i najličnije izvredjan naš etički urednik, a da govornika niko nije ni jednom rečju opomenuo. Ali, o „stručnosti i stručnjacima“ pišemo skoro svakodnevno, tako da ni o „govorniku“ nećemo danas.

Konačno, predočeno je na današnjem sastanku da će budžet za medije u gornjomilanovačkoj opštini sledeće godine biti osam miliona, pa je rečeno da je ta informacija „obradovala predstavnike medija“.

Kod nas nije izmamila ni osmeh na licu, jer, znamo da ćemo, kao i do sada, dobiti samo „mrvice sa gospodarevog stola“. Ako smo mi grešni, neka neko iz lokalnog rukovodstva izadje sa podatkom o tome kada su se na našem portalu oglasili nekom „plaćenom temom“ ili čestitkom za neki praznik.

Ko zna, možda bi neko od ovih 160 hiljada naših čitalaca i to video, a ne, kako kažu, „samo kritičke tekstove“.

Redakcija portala GMinfo 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi