Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

04. 07. 2018.

Autor: M. Bošnjak Izvor: Večernje novosti

Medijima tri i po miliona

Opštinsko veće u Gornjem Milanovcu je na 12 medijskih projekata iz oblasti lokalnog javnog informisanja - posle sprovedene konkursne procedure, na predlog stručne komisije - ove godine raspodelilo tri i po miliona dinara.

Ponuđači odobrenih projekata garantuju da će dobijeni novac trošiti isključivo na informisanje građana ovog atara u novinama, te posredstvom TV stanica i portala, a mogli su da konkurišu samo programima čije trajanje je predviđeno do 1. decembra.

Minimalni iznos za sufinansiranje je 50.000 dinara, maksimalni milion dinara, a u obzir su uzete samo prijave izdavača medija koji su evidentirani u Agenciji za privredne registre i preduzetnici čija je delatnost proizvodnja medijskih sadržaja. Konkurs se nije odnosio na one koji se finansiraju iz javnih prihoda - objašnjava načelnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Sandra Ralović.

Komisija

Komisiju za raspodelu sredstava je - uvažavajući predloge novinarskih udruženja - imenovao prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević, a odbijeno je deset projekata autora iz Čačka, Kraljeva i Aranđelovca. Dve prijave su odbačene jer izdavači lokalnoj samoupravi nisu podneli izveštaj o utrošku sredstava koje su lane dobili.

ne registre i preduzetnici čija je delatnost proizvodnja medijskih sadržaja. Konkurs se nije odnosio na one koji se finansiraju iz javnih prihoda - objašnjava načelnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Sandra Ralović.

Tako je nedeljnik “Takovske novine” dobio 718.000, internet-portal GMinfo 200.000, Radio Gogi 216.000, Novosti dana RS iz Niša 80.000, a Sindikat novinara Srbije iz Beograda 100.000 dinara. Svi ostali mediji koji će biti sufinansirani iz milanovačkog budžeta su iz Čačka, a bave se i područjem Milanovca: agencija Biro konto (165.000), TV Telemark 800.000, TV Galaksija 32 500.000, NID “Čačanski glas” 170.000, Studio za foto, video i postprodukciju 4N 150.000, portal Glas zapadne Srbije 200.000 dinara, koliko i društvo za proizvodnju programa, marketing i izdavačku delatnost Sve na dlanu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi