Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Niš rekorder po količini para za sufinansiranje pojedinačnih medijskih sadržaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

31. 03. 2018.

Izvor: juznevesti.com

Niš rekorder po količini para za sufinansiranje pojedinačnih medijskih sadržaja

Iako Niš nije grad koji raspolaže najvećom sumom za sufinansiranje medijskih projekata, niti najvećim budžetom, kako kažu u Nezavisnom udruženju novinara Srbije, upravo ovaj grad davaće najviše para po projektu, skoro duplo više i od Ministarstva kulture.

U NUNS-u ističu da je sporan način na koji se došlo do toga da se na konkursu za 2018. niškim medijima plaća i do 9 miliona dinara za samo jedan projekat.

Za 87 konkursa za sufinansiranje medijskih projekata od početka 2018. do kraja marta, kako kažu u NUNS-u, izdvojeno je nešto nešto više od milijardu dinara, od čega oko 714 miliona je namenjeno za lokalne konkurse.

Među njima se najviše izdvaja Niš, gde će medijski sadržaji biti sufinansirani sa najviše para.

Međutim, ističu u NUNS-u, sporan je način kako je to urađeno. Na zvaničnom gradskom sajtu 8. marta je objavljen konkurs prema kojem su štampani i elektronski mediji, PR agencije, kao i televizije mogle da se prijave sa projektima najniže vrednosti od 100.000 dinara, a najviše do 4 miliona.

Samo dan kasnije uslovi su izmenjeni, pa je maksimalni iznos po projektu povećan na 9 milona dinara dok je najmanji iznos povećan na 300.000 dinara - podsećaju u NUNS-u.

Podsetimo, iako je 8. marta objavljen niški konkurs za sufinansiranje informisanja, prema kojem su mediji mogli da se jave sa projektima vrednim do 4 miliona dinara, već narednog dana ovaj iznos povećan je na 9 miliona, što je više para nego što je i samo Ministarstvo kulture i informisanja spremno da da.

Zbog ovoga je reagovala i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja. Oni su od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tražili da se sumnjive izmene hitno povuku i da komisija bude kompetentna. Međutim, nikakvih reakcija, zasada, nije bilo. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi