Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 02. 2018.

Izvor: Južne vesti

Na medijskom konkursu u Vranju najviše novca televizijama

I pored sumnje pojedinih lokalnih medija i NUNS-a da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara.

Televizije će i u konkursu za "ostale medije" moći da konkurišu sa projektima za svoje portale.I pored sumnje da se radi o politički dirigovanoj raspodeli novca u kojoj su televizije povlašćene, Grad Vranje će ipak raspisati 2 javna poziva prema kojima će, od ukupno 17 miliona, čak 13,5 miliona pripasti TV stanicama, a svim ostalim medijima 3,5 miliona dinara.

Vranjski većnici usvojili su ovakvu odluku, iako su pojedini lokalni mediji, kao i sekretar NUNS-a Svetozar Raković izrazili sumnju da će najveći deo, ako ne i sav novac, biti podeljen lokalnim televizijama bliskim vlastima jer i u drugom javnom pozivu namenjenom "ostalim medijima" televizije će sa projektima za svoje portale takođe moći da učestvuju. Konkurs za medijske projekte biće objavljen do kraja nedelje na zvaničnom sajtu Grada Vranja i u dnevnom listu Srpski telegraf- rekla je Zorica Jović, portparol Gradskog veća.

Prema njenim rečima, minimalni iznos sredstava koji mogu da dobiju televizije je 100.000 dinara, a maksimalni 7,5 miliona. Što se tiče netelevizijskih projekata, najviše se može dobiti 1,5 milion dinara, a donja granica je 100.000 dinara - rekla je Jovićeva.

Podsetimo, portparolka Gradskog veća je ranije ovakvu odluku "opravdala" time da "televizije imaju znatno veće troškove od bio kojih drugih medija", dok je sekretar NUNS-a rekao da odluka formalno nije sporna, ali da sumnja da je reč o političkoj igri u kojoj se krije namera da svi ostali mediji, zbog svoje nepotkupljive uređivačke politike finansijski budu zaobiđeni. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi