Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Negotin: U budžetu manje za medije, novac za "stvari potrebnije Opštini"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 12. 2017.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Negotin: U budžetu manje za medije, novac za "stvari potrebnije Opštini"

Za medije je u Opštini Negotin, budžetom za 2018. godinu, namenjeno ukupno 5.200.000 dinara, što je najmanje novca koji je ova Opština izdvojila za medije u poslednje tri godine.

Od 5.200.000 dinara, za ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja planirano je 5 miliona, a preostalih 200 hiljada predviđeno je za dotacije nevladinim organizacijama.

Iako je za medije odvojeno manje novca, budžet Opštine Negotin za predstojeću godinu je veći za oko 60 odsto nego 2017. godine i iznosi 1.802.845.000 dinara, dok je prethodni iznosio 1.086.597.000 dinara.

Na pitanje UNS –a zbog čega je za medije izdvojeno manje u odnosu na prošlu godinu, iako je došlo do uvećanja budžeta za 2018. godinu, šefica Odeljena za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju u Negotinu Valentina Đuričić je rekla da su sredstva raspodeljena „za stvari koja su potrebnija ovoj Opštini, kao što su uvećane plate, za vrtiće...“.

U budžetu Opštine Negotin za 2017. godinu za medije je predviđeno 8 miliona dinara, a od toga je za dotacije nevladinim organizacijama 100 hiljada. Ipak, na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih projekata u Negotinu namenjeno je i raspodeljeno ukupno 5.700.000 dinara.

Đuričić je UNS-u rekla da je preostali novac koji je budžetom predviđen za medije za 2017. godinu, odnosno 2.200.000, isplaćen kao "dug iz 2016. godine, koji nije namiren medijima koji su dobili novac po konkursu u 2016. godini".

Budžetom u 2016. godini za medije je ukupno planirano 8. 000. 000 dinara, a na konkursu za projektno sufinansiranje medija namenjeno je i raspodeljeno 7.600.000 dinara.

Tekst je nastao u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi