Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opozicija: U budžetu Kragujevca ni dinar za konkursno finansiranje medija 2018. godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

21. 12. 2017.

Izvor: Beta

Opozicija: U budžetu Kragujevca ni dinar za konkursno finansiranje medija 2018. godine

Skupština Grada Kragujevca je danas donela gradski budžet za 2018. godinu u kojem nisu planirana sredstva za projektno finansiranje medijskih sadržaja putem konkursa, čime je prekršen zakon, ocenila je opoziciona odbornička grupa "Šumadijska regija - Pokret slobodnih građana".

Šef te grupe Bojan Stojadinović je kazao da su gradjani Kragujevca izabrali vlast da raspolaže njihovim finansijama, ali ne "po svom ćefu", nego poštujući zakone.

"Zakon kaže da svaka lokalna samouprava mora da izdvoji odredjeni procenat budžeta za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja", rekao je Stojadinović.

Dodao je da Kragujevac poslednje tri godine nije "ni dinar dao za tu zakonom obaveznu stavku" i da ne planira ni da 2018. godine dođe do neke promene.

"Verovatno će Kragujevac biti jedini grad u Srbiji koji ne finansira medije po zakonima o javnom informisanju i medijima", rekao je Stojadinović

Budžetom za 2018. godinu predviđeno je 26 miliona dinara za unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, a od toga je 21 milion za finansiranje javnih nefinansijskih institucija, a pet miliona za usluge po ugovoru.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi