Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Saopštenje komisije za ocenjivanje medijskih projekata u Velikoj Plani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

31. 10. 2017.

Autor: Nadežda Budimović, Olivera Milošević, Ljubomir Đorđević

Saopštenje komisije za ocenjivanje medijskih projekata u Velikoj Plani

Stručna komisija za ocenjivanje medijskih projekata koju su činili predstavnici NUNS-a, UNS-a i Lokal presa, ograđuje se od Rešenja o raspodeli sredstava na Konkursu Opštine Velika Plana za 2017. godinu, jer se on drastično razlikuje od predloga raspodele koji je ova komisija sačinila i dostavila Opštinskoj upravi.

Iako tvrdi da se rukovodio predlogom Komisije, načelnik Opštinske uprave, Goran Tasić je u Rešenju kod pet projekata umanjio iznose koje je Komisija predložila, kod jednog je sredstva povećao, jedan, koji je komisija predložila za sufinansiranje je potpuno odbacio, a sredstva dodelio za dva projekta, za koje je Komisija dala obrazložene predloge da se sufinansiranje odbije.

Za ta dva projekta je Rešenjem dodeljeno čak 880.000 dinara od ukupno 2,5 miliona dinara koliko je je Javnim pozivom bilo opredeljeno za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Ovakvu odluku načelnik je doneo bez ikakve usmene ili pismene konsultacije sa Komisijom, čime je prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima i zloupotrebio rad stručne Komisije.

KOMISIJA:

Nadežda Budimović, predsednica

Olivera Milošević, članica

Ljubomir Đorđević, član

Rešenje o raspodeli sredstava

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi