Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Siti radio zgrožen konkursom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

27. 09. 2017.

Autor: FoNet Izvor: Danas

Siti radio zgrožen konkursom

Siti radio danas u saopštenju napominje da je zgrožen skandaloznim rezultatima "medijskog konkursa za javni interes" u Nišu, jer su gotovo sva sredstva u ukupnom iznosu od oko 20 miliona dinara "bezočno i bahato dodeljena medijima u rukama, ili bliskim vladajućoj stranci, kao i njihovim sitnim poslušnicima".

U saopštenju Siti radio ističe da je na konkursu imao tri ozbiljna projekta i naglašava da je u očima lokalne zajednice prepoznat kao društveno odgovoran medij koji je realizovao stotine značajnih projekata u javnom interesu.

Uprkos tome, u ovoj raspodeli nije vrednovan ni jednim jedinim dinarom, ukazuje se u saopštenju i dodaje da ni „Južne vesti, koje slove za najuticajniji nezavisni medij u gradu, takođe za realizaciju svog projekta nisu dobile ništa“.

Sa druge strane, kako tvrdi Siti radio, "podržani su projekti nekih predlagača koji sa javnim interesom imaju taman toliko koliko programi Parovi, Zadruga i Farma zajedno".

Među takve medije Siti radio je u saopštenju uvrstio IN radio, "u porodičnom vlasništvu Maje Rakovic, koja rukovodi Naksi mrežom i predsednica je RAB udruženja".

Siti radio u saopštenju tvrdi da je njen zamenik, "a ujedno i sam član Naksi mreže, sedeo u komisiji i direktno odlučivao o projektima".

Prema saznanjima Siti radija, "pojedinim učesnicima konkursa, prvobitno nisu opredeljena sredstva, da bi se, nakon urgencija, u Rešenju isti pojavili sa podržanim projektom po jedinom kriterijumu, a to je lojalnost SNS-u".

Iako mediji u rukama porodice Radomirović formalno nisu mogli da učestvuju na konkursu zbog "de minimisa", ukazuje Siti radio, "to ih nije sprečilo da preko privatnih produkcija apliciraju i dobiju milionska sredstva koja im očigledno, nekim čudnim nebeskim zakonima pripadaju".

Zbog svega ovoga, Siti radio najavljuje da će "protiv svih članova komisije, protiv Gradonačelnika Niša, načelnika gradske uprave i načelnika sekretarijata za kulturu i informisanje, podneti krivične prijave za zloupotrebu položaja, trgovinu uticajem, sumnju u koruptivno delovanje, konflikt interesa i pokušaj ekonomskog ubijanja medija koji nisu u direktnoj službi vladajuće stranke".

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi