Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Vranjske i OK Radio neće iskoristiti sredstva dodeljena na konkursu za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

25. 07. 2017.

Izvor: Beta

Vranjske i OK Radio neće iskoristiti sredstva dodeljena na konkursu za sufinansiranje medija

Lokalni nedeljnik "Vranjske" i "OK Radio" saopštili su danas da neće iskoristiti sredstva koja su im dodeljena na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Vranja za ovu godinu.

Rešenjem, koje je potpisao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, od 15 miliona dinara "Vranjskim" je dodeljeno 150.000, a "OK Radiju" ukupno 200.000 dinara.

Kako je saopšteno, "Vranjske" i "OK Radio" neće potpisati ponuđene ugovore sa gradom i neće biti u obavezi da realizuju planirane projekte.

"Svesni da će na ovaj način najviše biti oštećeni građani, koji će ostati bez neophodnih validnih informacija na dnevnom nivou, ipak ne možemo pristati na bezakonje i silu kojima su i ovoga puta pribegli lokalni vlastodršci", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će "Vranjske" i  "OK Radio" obzira na, kako se navodi, "na sraman ishod konkursa", nastaviti da informišu građane juga Srbije pravovremeno, objektivno i profesionalno, baš onako kako je su to činili i do sada.

"Vranjske" i "OK Radio" pozvali su građane da, prateći programe medijskih kuća kojima su dodeljena sredstva, sami zaključe ko i kako troši njihov novac.

Novinarska i medijska udruženja saopštila su u petak  da pružaju podršku kolegama iz nedeljnika "Vranjske" i "OK Radija" koji protestuju zbog skandalozno sprovedenog lokalnog konkursa za javni interes u sferi javnog informisanja u Vranju, na kojem su, kako navode, novac dobili mediji bliski vlasti ili oni povezani sa članovima stručne komisije za dodelu sredstava.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

28.07.

2017.

Juznjak [neregistrovani] u 00:16

VRANJE

Sto da uzimaju kada su dobili milione od Ministarstva kulture i informisanja ove godine?
Prosle godine u Vranju dobili vise od 6 miliona zahvaljujuci tadasnjem gradonacelniku i ima to da krckaju sa nekoliko zaposlenih pet godina.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi