Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Od Pokrajine lokalnim medijima pet puta više para
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

24. 07. 2017.

Autor: A. Mali Izvor: Dnevnik

Od Pokrajine lokalnim medijima pet puta više para

U Staroj Pazovi je u subotu, svečanom akademijom pod sloganom „50 godina nad ravnicom" obeleženo pola veka postojanja i rada opštinskog radija, od osnivanja Radio Vojke 1967. godine, prve lokalne radio stanice u Sremu, druge u Vojvodini i Srbiji, danas RTV Stara Pazova.

Brojnim gostima i okupljenima je prikazan dokumentarni film o nastanku i razvoju lokalnih medija na ovom području. 

Čestitajući jubilej, pomoćnik pokrajinskog sekretara za javno informisanje Borđe Vukmirović, istakao je da upravo dokumentarac „50 godina nad ravnicom” objašnjava zašto je ovaj loklani medij i njemu slični pretrajao svih ovih godina. 

- Videli ste kakvi su divni ljudi, kakvi profesionalci i posvećenici stvarali i razvijali ovaj radio. U njima je objašnjenje uspeha proteklih 50 godina, a kako je teško opstati danas u svetu medija najbolje svedoči podatak da u Vojvodini u ovom trenutku radi 230 medija, štampanih i elektronskihm najviše loklanih radio stanica i internet portala, a tek 10 posto njih (RTV kao javni servis i manjinske mediji) imaju sigurne izvore finansiranja, dok su svi ostali okrenuti tržištu i moraju sami da obezbede svoju egzistenciju - rekao je Vukmirović, naglasivši da su upravo zato Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje pet puta povećali iznos namenjen za podršku medijima po konkursu, u odnosu na prošlu godinu. 

- Zahvaljujući tome uspeli smo podržimo više od 150 medija, među kojima je i večerašnji slavljenik, a raspisali smo i dodatni konkurs kojim će se finansirati projekti na jezicima nacionalnih manjina, pa će tu biti mogućnosti da pomognemo i program na slovačkom jeziku RTV Stara Pazova rekao je Borđe Vukmirović. 

Predsednik pazovačke opštine Đorđe Radinović je, čestitajući slavljenicima, naglasio veliku slušanost i značaj opštinskog medija i svoj stav u vreme privatizacije „RTV Stara Pazova će biti privatizovana, ali i naša“.

Sa puno emocija goste i kolege, bivše i sadašnje, na svečanosti je pozdravio direktor RTV Stara Pzaova Miloš Lazić zahvalivši svima na podršci tokom pola veka rasta i razvoja ove kuće, a ključna poruka sa svečanosti je „neka ovih pola veka budu samo prvih pola veka“ lokalnog medija staropazovačke opštine. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi