Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Odluka o raspodeli sredstava medijima i optužbe na račun gradonačelnika Leskovca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

19. 04. 2017.

Izvor: Jugpres

Odluka o raspodeli sredstava medijima i optužbe na račun gradonačelnika Leskovca

Gradsko veće dalo je saglasnost na rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca za 2017. godinu.

Sredstva za sufinansiranje projekata u oblasti medija podeljena su na sledeći način: Televizija K 1 DOO – 3 miliona i 500 hiljada dinara, Radio televizija 4S Bojnik – 2 miliona dinara, „Friends brand“, agencija za reklamu, propagandu i produkciju – 300.000 dinara, TV Leskovac AD – 5 miliona dinara, Bratislav Ilić, novinska agencija Infopres DBS Leskovac – 250.000, Kopernikus cable network Niš – milion, Studio MT Leskovac – milion i 200 hiljada, TV Info plus doo Vranje – 200.000, Televizija „Belle Amie“ Niš – milion, Televizija „Belle Amie“ portal Niš – 200.000, Dinkom K1 doo Leskovac – milion, Aleksandar Davinić Pr veb portal – Daco portal Vlasotince – 300.000, Južne vesti – Simplicity DOO Niš – 200.000, Dnevnik juga Lesting Leskovac – milion, Sindikat novinara Srbije Beograd – 150.000, Regionalna informativna agencija JUGpres  –  500.000, Sportska strana juga, Agencija SDS, Stamenković Srđan, pr – 300.000, Centar za edukaciju i razvoj – million i 200 hiljada i Nova Naša reč – 700.000 dinara.

Po konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca pristiglo je 36 projekata. Komisija u sastavu Boban Mitić, predsednik, i članovi Srđan Conić i Nikola Lazić, odobrila je ukupno 19 projekata u vrednosti od 20 miliona dinara. Ukupna vrednost sredstava kanidovanih projekata koja su potraživana od grada iznoisla je 54 miliona 735 hiljada dinara.

Rok realizacije odobrenih konkursa je 31. 12. 2017. godine, a nakon davanja saglasnosti od strane Gradskog veća rešenje će biti objavljeno na zvaničnoj stranici grada Leskovca, gde će biti bliže određeni uslovi za dostavljanje namenskih računa i kasnije za potpisivanje ugovora.

Pre usvajanja ove tačke dnevnog reda za reč se javio Jugoslav Tomić, direktor Radia 016.

Iako mu predsedavajućim Gradskim većem Goran Cvetanović nije dao reč, on je sa mesta izneo niz optužbi na način na koji su podeljena sredstva u oblasti javnog informisanja, optuživši gradonačelnika da sredstva već drugu godinu zaredom deli “prema svom nahođenju”.

On je rekao da su pretprošlogodišnji i prošlogodišnji konkursi poništeni od strane Upravnog suda u Nišu, da će se to desiti i ove godine, i da će neko zbog toga morati da snosi odgovornost, kao  i da bi neko “iz moralnih razloga trebalo da podnese ostavku”.

Tomić je optužio gradonačelnika Cvetanovića za “diktatorsko ponašanje, o čemu svi pričaju”.

On je poruči da se “neće na ovome završiti”.

Cvetanović je na to odgovorio da je “nemoralno da Radio Leskovac, koji je bio institucija grada, bude ugašen, a da se novac daje drugim radi stanicama”,  prekinuo je dalju diskusiju i složio se da se sa tim da se “neće na ovome završiti”, kako je rekao Tomić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi