Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Konkurs opštine Petrovac na Mlavi za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

22. 02. 2017.

Konkurs opštine Petrovac na Mlavi za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu člana 17. i člana 19. stav 1. Zakona o javnom informisanju i medijima ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 83/14, 58/15 i 12/16), člana 4. stav 1. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 16/16 i 8/17), člana 47. stav 1. tačka 6. Statuta Opštine Petrovac na Mlavi ("Službeni glasnik opštine Petrovac na Mlavi", br. 1/2015-prečišćen tekst), Odluke o budžetu Opštine Petrovac na Mlavi za 2017. godinu ("Službeni glasnik opštine Petrovac na Mlavi", br. 12/16) i Odluke o raspisivanju javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja br. 06-7/2017-02-4 od 08.02.2017. godine, Opštinsko veće opštine Petrovac na Mlavi, raspisuje:

JAVNI POZIV

ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA IZ BUDžETA OPŠTINE PETROVAC NA MLAVI RADI OSTVARIVANjA JAVNOG INTERESA U OBLASTI  JAVNOG INFORMISANjA U 2017. GODINI 

 

I Predmet konkursa

            Predmet konkursa je izbor projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi koji će biti sufinansirani sredstvima iz budžeta opštine Petrovac na Mlavi za 2017. godinu u ukupnom iznosu od

6 000.000,00 dinara (slovima: šest miliona dinara), predviđenih Odlukom o budžetu opštine Petrovac na Mlavi za 2017. godinu ("Službeni glasnik opštine Petrovac na Mlavi", br. 12/16) sa pozicije 54:

 

 program 13 - razvoj kulture i informisanja PA 0004 - 6.000.000,00 dinara

 

            Konkurs za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja se raspisuje za projekte proizvodnje medijskih sadržaja.

            Projekti koji se predlažu treba da su namenjeni javnom informisanju stanovnika  opštine Petrovac na Mlavi o zbivanjima u oblasti ljudskih prava, razvoja demokratije, unapređivanja pravne i socijalne države, zaštite dece i mladih, obrazovanja, kulture, umetničkog stvaralaštva, razvoja nauke, razvoja sporta i fizičke kulture, turizma, privrede, zaštite životne sredine, zdravlja ljudi, informisanja osoba sa invaliditetom i drugih manjinskih grupa.

 

II Cilj konkursa

            Cilj konkursa je podsticanje raznovrsnosti medijskih sadržaja, slobode izražavanja ideja i mišljenja, slobodnog razvoja nezavisnih i profesionalnih medija radi zadovoljavanja potreba građana na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života.

 

III Pravo učešća na konkursu

            Na konkursu može učestvovati:

-izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre;

-pravno lice, odnosno preduzetnik, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji ima dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija;

            Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda.

            Učesnik konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom na jednom konkursu.

 

            Ako je učesnik konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij.

            Konkurs se raspisuje za sufinansiranje projekata čija realizacija ne može biti duža od tri godine.

            Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje projekta u iznosu do najviše 80% vrednosti predloženog projekta.

            Projekat u smislu ovog konkursa podrazumeva zaokruženu programsku celinu ili deo celine (žanrovska ili vremenska), kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa.

 

IV Kriterijumi za ocenu projekata

            Projekti prijavljeni na konkurs biće ocenjeni prema meri u kojoj je predložena projektna aktivnost podobna da ostvari javni interes u oblasti javnog informisanja i meri u kojoj učesnik na konkursu pruži veće garancije privrženosti profesionalnim i etičkim medijskim standardima.

            Dodatni kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

            -značaj projekta za ostvarivanje informisanja građana na teritoriji Opštine Petrovac na Mlavi,

            -doprinos razvoju medijskog pluralizma i raznolikosti medijskih sadržaja na teritoriji Opštine Petrovac na Mlavi,

            -originalnost i značaj projekta za unapređivanje informisanja na teritoriji Opštine Petrovac na Mlavi (kreativnost i održivost projekta),

            -realnost budžeta,

            -dostupnost većem broju korisnika.

 

V Rokovi

            Konkurs je otvoren 15 dana od objavljivanja u dnevnom listu "Danas".

           Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

 

VI Dokumentacija koju prilaže podnosilac projekta

            Učesnik konkursa je obavezan da dostavi popunjenu prijavu za učešće na konkursu na obrascu koji je propisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije (obrazac 1-Prijava za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja).

            Prijavni obrasci su dostupni na internet stranici Opštine Petrovac na Mlavi www.petrovacnamlavi.rs.

            Podnosilac projekta je obavezan da priloži sledeću dokumenataciju:                                -fotokopiju rešenja o registraciji pravnog lica ili preduzetnika u Agenciji za privredne registre;

            - fotokopiju rešenja o upisu u Registar medija;

            - fotokopija rešenja Regulatornog tela o izdavanju dozvola za  emitovanje programa;

            - dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija;

            - dokaz da račun izdavača medija, odnosno pravnog lica, odnosno preduzetnika koji je učesnik konkursa, nije blokiran;

            - detaljan opis projekta na propisanom obrascu (obrazac 1-Prijava za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja);

            - detaljno razrađen budžet projekta na propisanom obrascu (obrazac 1-Tabele za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja).

            Obrazac 1-Prijava za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja i obrazac 1-Tabele za projektno sufinansiranje iz oblasti javnog informisanja podnose se u 4 primerka, a ostala obavezna dokumentacija u 1 primerku putem pošte ili lično preko pisarnice Opštinske uprave Opštine Petrovac na Mlavi na adresu: Služba za skupštinske poslove

Opštine Petrovac na Mlavi kancelarija broj 26, Srpskih vladara 165, 12300 Petrovac na Mlavi, sa naznakom "za Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja".

            Prijave se podnose u roku od 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Javnog poziva u dnevnom listu "Danas".

            Prijave na konkurs se podnose Komisiji za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja (u daljem tekstu: Komisija) na obrascu 1-Tabele za projektno sufinansiranje iz oblasti Javnog informisanja u četiri primerka, a ostala obavezna dokumentacija u jednom primerku. U štampanom obliku i na CD-u, i to predajom preko Pisarnice Opštinske uprave Opštine Petrovac na Mlavi ili poštom-na adresu: Opština Petrovac na Mlavi, Srpskih vladara 165, 12300 Petrovac na Mlavi, Komisiji za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja , u zatvorenoj koverti, naslovljeno sa "Prijava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Petrovac na Mlavi radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini" i sa naznakom "NE OTVARATI".

            Konkurs je objavljen na zvaničnoj VEB prezentaciji na internet adresi www.petrovacnamlavi.rs, i dnevnom listu "Danas".

 

VII Poziv novinarskim i medijskim udruženjima i medijskim stručnjacima zainteresovanim za rad u komisiji da dostave predlog kandidata za članove komisije

            Na osnovu člana 24. Zakona o javnom informisanju i medijima ("Službeni glasnik RS", broj 83/14, 58/15 i 12/16) i člana 21. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja ("Službeni glasnik RS", broj 16/16 i 8/17), Opštinsko veće Opštine Petrovac na Mlavi upućuje poziv novinarskim i medijskim udruženjima i medijskim stručnjacima zainteresovanim za rad u komisiji da dostave predlog za članove komisije za realizaciju konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

            Za člana komisije imenuje se lice koje je nezavisni stručnjak za medije ili medijski radnik i ne sme biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju, u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije.

            Pravo na predlaganje članova imaju novinarska i medijska udruženja koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa.

            Predloge dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili lično preko pisarnice Opštinske uprave Opštine Petrovac na Mlavi na adresu, Služba za Skupštinske poslove Opština Petrovac na Mlavi, kancelarija broj 26, Srpskih vladara 165, 12300 Petrovac na Mlavi, sa naznakom za "Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja" - predlog za člana komisije.

            Rok za podnošenje predloga kandidata je 15 dana od dana objavljivanja od dnevnom listu "Danas".

 

OPŠTINSKO VEĆE OPŠTINE PETROVAC NA MLAVI

 

Broj: 06-7/2017-02-4-1

Datum: 08.02.2017. godine

PETROVAC NA MLAVI

PREDSEDNIK

OPŠTINSKOG VEĆA

PREDSEDNIK OPŠTINE

PETROVAC NA MLAVI

Duško Nedinić, s.r.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi