Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Žagubica raspisala konkurs, ponovo 6.000.000 dinara za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

01. 02. 2017.

Autor: U. Urošević Izvor: boom93.com

Žagubica raspisala konkurs, ponovo 6.000.000 dinara za medije

Opština Žagubica raspisala je javni konkurs za sufinansiranje medijskih projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti informisanja. Visina budžetskih sredstava za sufinansiranje iznosi 6.000.000 dinara.

Isti iznos opština je odredila i prošle godine. Javni poziv je objavljen je 25.januara, a prijave se podnose u roku od 15 dana.

Opština Žagubica prošle godine je donela nezakonito rešenje o dodeli sredstava. Na to su javnost upozorila medijska udruženja koja su zahtevala ponavljanje konkursa.

Opština je 2016.godine odredila da čak 4.286.000 dinara od ukupno 6.000.000 koji se raspodeljuju, pripadnu mediju Radio Homolje, čiji je izdavač Radio Homolje d.o.o. u stoprocentnom vlasništvu Kulturno prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“ iz Žagubice, koji je je u državnom vlasništvu.

Takođe, spotno rešenje doneto je na osnovu predloga stručne komisije koja nije bila sastavljena u skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju.

Opština je ignorisala predlog Koalicije i za članove postavila dve osobe koje je predstavila kao članove UNS-a iz Negotina, iako ih UNS nije predložio.

Pored toga, za trećeg člana komisije je imenovan načelnik odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Opštine Žagubica, iako zakon izričito propisuje da članovi komisije ne mogu da obavljaju javnu funkciju.

Žagubica je i 2015. godine najviše novca dodelila Radio Homolju i potpuno ignorisala upozorenja Koalicije novinarskih i medijskih udruženja.

Zanimljivo je da su prošle godine novac na konkursu dobili projekti izdavači medija koji se nisu nalazili u registru medija, što je bio jedan od uslova za konkurisanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi