Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Konkurs Opštine Temerin za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

17. 01. 2017.

Konkurs Opštine Temerin za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu člana 19. Zakona o javnom informisanju i medijima (,,Službeni glasnik RS”, broj 83/14, 58/15 i 12/16 - autentično tumačenje), Odluke o budžetu opštine Temerin za 2017. godinu (,,Službeni list opštine Temerin”, broj 29/2016) i Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja (,,Službeni glasnik RS”, broj 16/2016), Opštinsko veće opštine Temerin raspisuje

KONKURS
za sufinansniranje projekata proizvodnje medijskih
sadržaja iz oblasti javnog informisanja
na teritoriji opštine Temerin
u 2017. godini

I  NAMENA SREDSTAVA I IZNOS

Ovaj konkurs se raspisuje za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji se emituju ili distribuiraju na teritoriji opštine Temerin (uključujući i internet stranice upisane u registar medija).

Odlukom o budžetu opštine Temerin za 2017. godinu (,,Službeni list opštine Temerin”, broj 29/2016) opredeljena su sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u iznosu od 3.000.000,00 dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 50.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi 1. 000.000,00 dinara.

Namena konkursa je:ostvarivanje javnog interesa građana opštine Temerin u oblasti javnog informisanja, razvoj medijskog pluralizma, uvođenje, poboljšanje ili proširenje programskih sadržaja u novinama ili elektronskim medijima, uključujući i internet stranice, na jezicima nacionalnih manjina koji se koriste na teritoriji opštine Temerin, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana; zaštita i razvoj ljudskih prava i demokratije, unapređivanje pravne i socijalne države; podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom; slobodan razvoj ličnosti i zaštita dece i mladih, razvoj kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoj obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoj nauke, sporta, fizičke kulture; zaštita životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanje medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Temerin za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života.

II  PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo učešća na konkursu imaju: 

1. izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre; 

2. pravno lice, odnosno preduzetnik, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji ima dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija. 

Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači medija koji su u prethodnom periodu dobili sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Učesnik konkursa može konkuristi samo sa jednim projektom.
Izdavač  više medija ima pravo učešća na konkursu s jednim projektom za svaki medij. 

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti predloženog projekta.
Učesnik konkursa kome su dodeljena sredstva za projekat od strane opštine Temerin može u toku iste kalendarske godine da učestvuje sa istim projektom na konkursima raspisanim na svim nivoima vlasti, s tim da ukupno dodeljena sredstva ne prelaze 80% vrednosti projekta.

Pod projektom se podrazumeva zaokružena programska celina ili deo celine (žanrovska i vremenska) kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa, u skladu sa Zakonom.

 

IV  OPŠTE INFORMACIJE I ROKOVI

Konkurs se objavljuje u ,,Službenom listu opštine Temerin”, na zvaničnoj internet stranici opštine: www.temerin.rs  u rubrici konkursi i oglasi i u nedeljnim novinama ,, Naše novine” i  ,,Temerini Újság” koje izlaze na teritoriji opštine Temerin.

Prijave se podnose na propisanom Obrazcu (Obrazac 1- Prijava i Obrazac 1- tabela-Budžet projekta).

Konkurs i Obrazac dostupni su na internet stranici opštine: www.temerin.rs u rubrici konkursi i oglasi, za sve vreme trajanja konkursa.

Prijave koje stignu van propisanog roka ili na pogrešnom obrascu, neće biti razmatrane.

Prijave se podnose lično, predajom na pisarnici Opštinske uprave u zgradi Opštine Temerin ili putem pošte na adresu:

Opština Temerin
Novosadska 326
21235 Temerin

 

sa naznakom: Resor kultura, civilne organizacije i omladina

KONKURS ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA PROIZVODNjE MEDIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANjA NA TERITORIJI OPŠTINE TEMERIN U 2017. GODINI

 

Konkursni materijal se ne vraća.

 

Konkurs je otvoren  od 16. januara  do 24. januara 2017. godine.

 

Ocenu projekata podnetih na konkurs, kao i predlog o raspodeli sredstava sa obrazloženjem donosi stručna komisija koju rešenjem imenuje rukovodilac organa koji je raspisao konkurs.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Odluka o raspodeli sredstava biće objavljena na internet stranici opštine Temerin www.temerin.rs.

 

Korisnik sredstava je dužan da izveštaj o realizaciji utrošenih sredstava dostavi najkasnije 15 dana nakon realizacije projekta, a krajnji rok je 31.12.2017. godine na obrascu koji se može naći na zvaničnoj internet stranici opštine www.temerin.rs.

 

V  DOKUMENTACIJA

Obrazac se preuzima sa internet stranice opštine: www.temerin.rs. rubrika konkursi i oglasi - Obrazac 1 (prijava i tabela-budžet projekta).

Učesnik konkursa je obavezan da popunjen obrazac za učešće na konkursu dostavi u četiri primerka.

 

Učesnik konkursa je obavezan da priloži i kopije sledećih dokumenata u jednom primerku:

 

1.            rešenje o registraciji pravnog lica ili preduzetnika u Agenciji za privredne registre;

2.            rešenje o registraciji iz Registra medija odnosno Registra javnih glasila u Agenciji za privredne registre;

3.            potvrda Narodne Banke Srbije da nema evidentirane osnove i naloge u prinudnoj naplati (da nema blokiran račun);

4.            dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa izdata od Regulatornog tela za elektronske medije;

5.            ugovor ili overena izjava/saglasnost medija (ili više njih) da će programsi sadržaj biti emitovan/objavljen u tom mediju ( obavezno za pravna lica i preduzetnike registrovane za produkciju televizijskog i radijskog programa);

6.            potvrda o poreskom identifikacionom broju- PIB-u.

 

VI  POZIV ZA UČEŠĆE U RADU KOMISIJE 

Pozivaju se novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije. 

Pozivaju se i medijski stručnjaci zainteresovani za učešće u radu komisije da se pisanim putem obrate Predsedniku opštine.

Uz predlog za članove komisije dostaviti i kratke  biografije.

Predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju, u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije.

Predloge  za članove komisije dostaviti najkasnije u roku od 20 dana od dana  objavljivanja konkursa na internet stranici opštine: www.temerin.rs.

REPUBLIKA SRBIJA
OPŠTINA TEMERIN                                                          ČLAN OPŠTINSKOG VEĆA
OPŠTINSKO VEĆE                                                                   DEJAN BRADAŠ  s.r.
RESOR KULTURA, CIVILNE ORGANIZACIJE
I OMLADINA
BROJ: 06-1-/17-2-13-01
Dana: 16.01.2017.g.
T e m e r i n

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi