Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Projektima samo koliko mora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

17. 01. 2017.

Autor: I.Mitić Izvor: Večernje novosti

Projektima samo koliko mora

U gradu na Veternici uskoro slede konkursi za socijalu, kulturu i medije.

Leskovac - Gradska uprava za društvene delatnosti je dobila saglasnost Gradskog veća da raspiše javne konkurse za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata u oblasti socijalne zaštite, kulture i javnog informisanja.

Za ove namene je u ovogodišnjem budžetu grada planirano ukupno 54,4 miliona dinara: za socijalu 22, za medije 20, a za kulturu 12,4 miliona dinara.

Zbog zakonske obaveze da usluge predviđene gradskom Odlukom o socijalnoj zaštiti finansira po sistemu javnih nabavki, za personalne asistencije, pomoći u kući i dnevni boravak odraslih osoba sa smetnjama u razvoju biće odvojeno 8,3 miliona dinara, dok će preostali novac biti raspodeljen konkursom.

Ni poslenicima kulture neće na raspolaganju biti celokupan planirani iznos, jer je lokalna vlast iskoristila zakonsku mogućnost da 25 odsto sredstava opredele po osnovu projekata od interesa i važnosti za grad, pa će 3.4 miliona iznositi poslednja rata za učešća u projektu pod nazivom “Slavujevo doba" koji se sprovodi već nekoliko godina.

Pored ostalog, predviđeno je i snimanje igranog filma, te TV serije o Leskovcu između dva svetska rata - kao poslednje faze planiranih aktivnosti za koje je grad izdvojio ukupno 100.000 evra. 

Gradsko veće je ponovo donelo rešenje o raspodeli sredstava medijima koji su učestvovali na konkursu 2015, odnosno uvažene su primedbe Upravnog suda, pa su sada detaljno obrazloženi kriterijumi, a izbačeni navodi da je komisija prednost dala leskovačkim medijima...

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi