Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Novac subotičkim medijima protivzakonito i bez konkursa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

20. 12. 2016.

Izvor: Beta

Novac subotičkim medijima protivzakonito i bez konkursa

Skupština grada Subotice, gradonačelnik, Direkcija za izgradnju i Zoološki vrt Palić platili su pojedinim subotičkim medijima više od 1,4 miliona dinara u 2015. suprotno zakonima i bez konkursa, pokazuje izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).

Bez sprovedenog javnog konkursa Skupština grada isplatila je 330.000 dinara po osnovu projekata u oblasti javnog informisanja a Zoološki vrt Palić 264.000 dinara za usluge informisanja javnosti, preneo je portal Magločistač (www.maglocistac.rs).

Navodi se i da je JP Direkcija za izgradnju grada Subotice isplatila 466.000 dinara za usluge javnog informisanja o radu tog javnog preduzeća.Skupština grada platila je 330.000 dinara za usluge fotografisanja i objavljivanja na sajtu www.subotica.info, a ugovor je zaključen u paušalnom iznosu, bez navođenja broja tekstova i fotografija koje se naručuju i bez pojedinačnih cena, kao i mimo sprovedenog konkursa.

Ista kršenja navedenih zakona zabeležena su i u slučaju gradonačelnika koji je platio 351.000 dinara TV i video produkciji "Dinovizija" za usluge video snimanja i izrade filmskog zapisa o radu lokalne samouprave.

Direkcija za izgradnju grada za javno informisanje o radu tog javnog preduzeća platila je 466.000, a na spisku primalaca su: RTV SU CITY, SUCOM Media, SZR "Dinovizija", Subotičke novine, Fondacija Panonija, SR "Noah Agency", Agencija K23 Subotica.

Ugovori su zaključeni u mesečnom paušalnom iznosu, bez navođenja količina usluga koje se naručuju i bez pojedinačnih cena, što je suprotno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o budžetskom sistemu.

Plaćanje je izvršeno bez sprovedenog konkursa, što je suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o budžetskom sistemu.

Isti propusti zabeleženi su i u slučaju ZOO vrta Palić, koji je uplatio 264.000 Subotičkim novinama.

Portal "Magločistač" navodi da su Direkcija za izgradnju grada Subotice i Ustanova Zoološki vrt Palić u toku revizije raskinuli ove ugovore za medijske usluge.DRI nije pronašao nepravilnosti u okviru redovnog konkursa za sufinansiranje medijskih projekata na teritoriji grada, kojim je ukupno raspodeljeno oko 26 miliona dinara za 20 odobrenih projekata.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi