Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  “Ekran“ dobio pare legalno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

16. 12. 2016.

Autor: M. N. Izvor: Večernje novosti

“Ekran“ dobio pare legalno

Kancelarija zaštitnika građana oglasila se povodom pritužbi na finansiranje lokalnih medija iz gradskog budžeta u Novom Pazaru saopštenjem u kom se navodi da zloupotreba nije bilo.

Ovoj instituciji žalbu je uputilo peduzeće "Ekran", u čijem je vlasništvu je Televizija Sandžak, bliska bivšem muftiji Muameru Zukorliću. Reč je o odluci da 90 odsto planiranog novca dobije RTV Novi Pazar (4,2 miliona dinara mesečno), a ostatak je raspoređen TV Jedinstvo, "Dan-grafu", Radiju Sto plus i JU radiju.

Raspodela sredstava iz gradskog budžeta medijima mesecima potresa političku scenu u ovom kraju, a pravi rat vodi, se između Sandžačke demokratske partije (SDP-a) Rasima Ljajića, koja čini okosnicu vlasti u Novom Pazaru, i Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) bivšeg muftije Zukorlića, koja je u opoziciji.

Odbornici BDZ-a i njihov lider Zukorlić tvrde da gradonačelnik Nihat Biševac zloupotrebljava gradsku kasu tako što iz nje, novcem građana, finansira privatnu RTV Novi Pazar, koja je 20 odsto u njegovom vlasništvu.

Gradonačelnik tvrdi da je od Agencije za borbu protiv korupcije dobio obaveštenje da nije u sukobu interesa.

NIHAT Biševac je najavio da će se od Nove godine, iz ličnih razloga, ipak izaći iz vlasništva u ovoj medijskoj kući i da će svoje akcije prepustiti ostaloj četvorici vlasnika. Najavio je i da će, ako bilo ko dokaže da je zloupotrebio i jedan jedini dinar, podneti ostavku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi