Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Dosta je bilo: Subotički mediji bliski vlasti opet dobili najviše novca na konkursu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

30. 07. 2016.

Izvor: Beta

Dosta je bilo: Subotički mediji bliski vlasti opet dobili najviše novca na konkursu

Pokret Dosta je bilo (DJB) optužio je danas gradsku vlast u Subotici da je najviše sredstava na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja ponovo dodeljeno medijima koji su "bliski vlasti".

DJB je u saopštenju ukazao i da objavljeni podaci i obrazloženja o dodeljnim sredstvima nisu dovoljno transparentni.

"Mediji bliski vlastima ponovo su dobili najviše sredstava. RTV Panon, koji je od osnivanja otvoreno blizak Savezu vojvođanskih Mađara, dobio je četiri miliona dinara", naveo je DJB.

Dodaje se da je od štampanih medija, najviše sredstava dobio magazin Dani i to 1,45 miliona dinara i ukazuje da na konkursu nisu bila predviđena sredstva za projekte koji bi pomogli istraživačko novinarstvo.

DJB je naveo da su novac dobile i dve verske ustanove, Radio Slavoslovlje i Radio Marija, po 300.000 dinara, dok su obrazloženja onima koji nisu dobili sredstva iz gradskog budžeta "štura i nedovoljno transparentna".

“Bez obzira što je spisak onih koji su konkurisali objavljen, kao i šturo obrazloženje zašto nekom sredstva nisu odobrena, ovako objavljeni podaci daleko su od transprentnosti", ocenio je DJB.

Naglašava se i da "mediji moraju da budu kontrolori vlasti, a ne sredstvo za manipulaciju ljudima pod direktnim uticajem političkih partija i interesnih grupa".

Lokalna samouprava u Subotici dodelila je 19 miliona dinara medijima koji su konkurisali za sredstva iz gradskog budžeta za sufinansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2016. a od pristiglih 35, novac je odobren za 20 projekata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi