Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Ovako je podeljen novac za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

16. 06. 2016.

Autor: U. Urošević Izvor: boom93.com

Ovako je podeljen novac za medije

Opštinsko veće u Malom Crniću usvojilo je rešenje o dodeli sredstava medijima za projekte od javnog interesa.

 

Ova opština podelila je ukupno 1.000.000 dinara na sedam medija.

Zanimljivo je da se u rešenju veća ne navode konkretni projekti medija za koje je dodeljen novac.

Na konkurs je pristiglo 13 prijava, a komisija koju su činili predstavnici medijskih udruženja odobrila je sedam projekata, odnosno dodelila novac za sedam medija.

Mediji koji su dobili sredstva su: Sat TV – 100.000 dinara, E-Braničevo – 160.000 dinara, Reč naroda – 200.000 dinara, Radio Biser – 150.000 dinara, Boom 93 – 50.000 dinara, Radio Hit – 150.000 dinara, TV Viminacijum – 190.000 dinara.

Sredstva nisu odobrena sledećim medijima, odnosno udruženjima: Kopernikus, Udruženju Impuls Srbija, RTV Mlava, Udruženju „Glas Požarevca“, TV Duga Fur.

Zanimljivo je da se na konkursu pojavilo udruženje „Glas Požarevca“. Reč je o udruženju koje je registrovano na istoj adresi kao Javno radio difuzno preduzeće „Radio Požarevac“. Udruženje čini nekoliko zaposlenih u radiju i drugi pojedinci.

Radio Požarevac još uvek nije ugašen i po zakonu nema prava na finansiranje iz javnih sredstava. Ovo udruženje je odbijeno na konkursu, ali ne zbog toga što ne ispunjava uslove konkursa, već zbog specifičnih kriterijuma, kao što su značaj projekta sa stanovišta javnog interesa, tradicija u poslovanju, tehnička i kadrovska opremljenost i teritorija realizacije projekta.

Svi ti kriterijumi navedeni su kao razlog kod podnosioca koji nisu dobili sredstva. Na zvaničnoj internet strani Malog Crnića nije objavljeno pomenuto rešenje, kao ni odluka komisije koja je radila u sastavu Novica Savić (UNS), Zoran Ćulafić (NUNS, NDNV) i Dejan Crnomarković (ANEM, Lokal Pres).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi