Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Konkurs opštine Blace za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

09. 06. 2016.

Konkurs opštine Blace za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima i Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, načelnik Opštinske uprave opštine Blace raspisao je Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Namena konkursa je sufinasiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji opštine Blace. Ukupan iznos sredstava namenjen za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja iz budžeta Opštine Blace iznosi 1.500.000,00 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju izdavači medija koji su upisani u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre; pravna lica, odnosno preduzetnici, koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaze da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija i pravno lice, odnosno preduzetnik, sa projektima organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i sa projektima unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja. 

Prijave na konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Novosti“, od 10.06.2016. godine do 24.06.2016. godine, na adresu: Opština Blace, Karađorđeva br. 4, 18420 Blace, sa naznakom „Prijava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Blace radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2016. godini“ sa naznakom „ne otvarati“, Komisiji za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja i predaje se na pisarnici Opštinske uprave opštine Blace neposredno ili preporučeno poštom. Učesnici konkursa su obavezni da popunjen obrazac za učešće na Javnom pozivu dostave u četiri primerka.

Pozivaju se novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije. Pozivaju se medijski stručnjaci zainteresovani za učešće u radu komisije da se pisanim putem obrate Opštini Blace. Uz predlog za članove komisije dostaviti i kratke biografije. Rok za dostavljanje predloga za članove komisije isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 11 do 14 časova na telefon 027/371-167.

Obrasci i smernice preuzimaju se sa sajta Opštine Blace www.blace.org.rs.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi