Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

03. 06. 2016.

Autor: M. Mitrović Izvor: Dnevnik

Radnicima minimalac

KIKINDA: Odbornici Skupštine grada Kikinde doneli su odluku o pokretanju postupka likividacije JP Informativni centar Kikinda (ICK), koje nije privatizovano,zbog čega je krajem prošle godine posle 24 godine emitovanja programa prestao sa radom Radio Kikinda, najstariji elektronski medij na severu Banata. Za likvidacionog upravnika ICK-a imenovan je Marko Markovljev.

 

Polemika se razbuktala, jer su opozicioni odbornici zahtevali da se kaže ko je odgovoran za propast ICK i pod kakvim okolnostima je ugašen, na šta je reagovala zamenica šefa odborničke grupe SNS-a Aleksandra Majkić, koja je u minulom mandatu bila predsednica opštinskog parlamenta. Ona smatra da je krivica do Zakona o informisanju po kom su sve medijske kuće morale da se privatizuju u određenom roku.

Majkićeva je konstatovala da papiri iz ICK nisu na vreme poslati Agenciji za privatizaciju, ali da za to nije kriv tadašnji direktor Siniša Boškov, jer je ICK za godinu i po dana vratio sve dugove koje je zatekao od prethodnog direktora, pa i dug „Toplani” koji je bio ogroman i zbog kojeg je bio blokiran račun ICK.

- ICK u tom trenutku nije mogao da plati procenu tržišne vrednosti preduzeća, pošto su bili blokirani, pa su se tada obratili Opštini koja je izašla u susret i iz svojih sredstava platila procenu tržišne vrednosti. Sve to je produžilo rok, u međuvremenu je Agencija za privatizaciju skratila rokove i zbog toga nije na vreme poslata dokumentacija za privatizaciju ICK - objasnila je Aleksandra Majkić.

Odluka o likvidaciji ICK, priznaje Majkićeva, donosi se nešto kasnije nego što je planirano, ali se na neki način zaposlenima u ICK izlazi u susret, jer će za svaki mesec do donošenja odluke o likvidaciji radnici biti obeštećeni isplatom minimalnih zarada. Prema njenom tumačenju možda i bolje što je odluka o likvidaciji doneta sada, nego da je doneta u septembru ili oktobru prošle godine.
Za privatizaciju ICK, odnosno Radio Kikinde, nije bilo zainteresovanih, pa su gašenje signala i likvidacija bili neizbežni.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

16.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 23:38

Тужно и јадно

Како је могуће да објавите текст са оволико лажи и острашћености? Гомила нелогичности већ указује на то да једино истина није речена. Радио Кикинда никада није ни имала шансу јер директор није хтео да достави документацију (погодите по чијем налогу) и отишао је на море - у року! Ништа није било неизбежно и нико не зна да ли би било заинтересованих за куповину Радија. Двадесеторо људи је, због бахатости и безобразлука, без посла. Пардон, двоје подобних су у другом медију, који финансира странка на власти. Где су била удружења, где су сада, да подрже запослене, професионалце, непартијске људе, који сада буквално немају ни за хлеб?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi