Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

01. 06. 2016.

Izvor: TV Kanal 9

''Samo po zakonu''

Jedan od gradskih medija, koji se bori za opstanak na medijskoj sceni, u situaciji kada grad Kragujevac drugu godinu za redom ne sprovodi konkurs za sufinansiranje medijskih projekata je Humanitarni radio. Osnovan kao mediji civilnog sektora, sa ciljem da se bori protiv diskriminacije socijalno ugroženih kategorija, humanitarni radio obavlja važnu društvenu misiju. Zbog toga iz ovog medija na nadležne apeluju da sprovedu zakon i omoguće konkurisanje za budžetska sredstva, namenjena informisanju u javnom interesu.

Humanitarni radio iz Kragujevca osnovan je pre četiri godine kao mediji civilnog sektora, sa idejom da skrene pažnju šire javnosti na probleme i potrebe osoba sa invaliditetom, ali i svih drugih marginalizovanih kategorija stanovništa. Osnivač i glavni urednik Humanitarnog radija, Branko Lukić, kaže da i pored skromnih troškova i malog broja zaposlenih, pre svega volontera i osoba sa invaliditetom angažovanih preko javnih radova, ovaj mediji teško uspeva da se finansira. Zbog toga sa nestrpljenjim iščekuju da grad Kragujevac raspiše konkurs za sufinasiranje medijskih projekata, ali kako napominju, od nadležnih za sada dobijaju samo obećanja koja nikako da se realizuju. 

Humanitarni radio je samo jedan od gradskih medija, koji su se okupili u pokušaju da utiču na nadležne u gradskoj upravi da ispoštuju zakonsku obavezu i raspišu konkurs za sufinasiranje medijskih projekata. 

Više gradskih medija i novinara će desetog juna, na dan konstituisanja novog saziva Skupštine grada, pred zgradom opštine održati protest pod sloganom ''Samo po zakonu''!

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:36

koja je frekfencija

U registru REM ne postoji radio sa ovim nazivom. Molim da napisete na kojoj frekfenciji radi ovaj radio. Hvala

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi