Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Stajkovac: Župljani informatički nepismeni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

13. 05. 2016.

Autor: G. Zdravić Izvor: Blic

Stajkovac: Župljani informatički nepismeni

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac objavio je na zvaničnom sajtu ove opštine, da su građani Župe informatički nepismeni.

 

On je potpisao rešenje o dodeli finansijskih sredstava za sufinansiranje medija u kome stoji da projekat beogradske Agencije Beta ne može da zadovolji javni interes za koji je raspisan konkurs, „zbog starosne strukture i nedovoljne informatičke pismenosti građana na teritoriji opštine Aleksandrovac, naročito u ruralnim sredinama“.

Članovi Kluba novinara Župe, traže od predsednika Stajkovca da se javno izvini građanima.

- Ovo zbog toga, što je svoju nebuloznu i uvrednjivu izjavu, dao kao razlog za odbijanje projekta Agencije Beta, što nema veze sa stvarnošću - kažu novinari Župe pitajući Stajkovca, zašto onda postoji zvanični sajt opštine Aleksandrovac, ako Župljani ne znaju da ga koriste?

Kako je „Blic“ već pisao, čelnici opštine Aleksandrovac već drugu godinu zaredom krše medijske zakone prilikom dodele sredstava za sufinansisranje medijskih projekata, zbog čega je Medijska koalicija i ove godine odbila da učestvuje u radu opštinske komisije za ocenu projekata.

Odlukom Opštinskog ceća SO Aleksandrovac, kraljevačkoj Televiziji „Melos“ odobreno je 1.000.000 dinara za sufinansiranje projekta „Župska hronika“, dok je kruševačkoj RTK za isti projekat “Župska hronika” dodeljeno 600.000 dinara, kolkiko je dobila aleksandrovačka TV “Diskos” za projekat “Javni medijski servis svih građana Župe”.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi