Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

12. 05. 2016.

Autor: Z.M. Izvor: Danas

Ugrožen medijski konkurs

Dva od tri člana Stručne komisije koja predlaže raspodelu 68 miliona dinara koji su ove godine u budžetu grada Niša opredeljeni za medijske projekte podnela su ostavku, potvrdio je juče načelnik niške Uprave za kulturu Nebojša Stevanović i najavio da će se izabrati dva nova člana komisije.

Ostavke su podneli Maja Raković, predsednica Udruženja radio stanica RAB i Vladeta Radović, šef Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu. One su podnete nakon informacija da je Stručna komisija donela odluku da 75 odsto sredstava bude podeljeno medijima koji su, po izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije i Lokalnog antikorupcijskog foruma Niš, po različitim osnovama bliski vlastima, što je izazvalo negativnu reakciju dela medija i javnosti. Takva raspodela novca je povod da se danas u podne na Sinđelićevom trgu organizuje protest „za slobodu medija“. 

Radović je medijima dostavio tekst ostavke u kojoj je Upravi za kulturu predložio i da se Stručna komisija rasformira. U obrazloženju ostavke naveo je da je podonosi između ostalog jer „ne postoje uslovi za adekvatnu ocenu projekata“, kao i zbog toga što komisija „nije uspela da stvori model koji bi garantovao validnost postupka".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi