Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Za medijske projekte u Vojvodini šest puta manje novca nego 2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

04. 04. 2016.

Autor: Z. Ćulafić Izvor: NUNS

Za medijske projekte u Vojvodini šest puta manje novca nego 2015.

Pokrajinski sekretarijat Vojvodine za kulturu i javno informisanje raspisao je prošlog meseca konkurse iz svoje nadležnosti za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, za koje je izdvojeno približno čest puta manje novca u odnosu na prošlu godinu.

Budžet Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, za 2016. godinu, umanjen je za 727 miliona dinara i umesto prošlogodišnjih 1.978.700.000 dinara iznosi 1.251.700.000 dinara, što je umanjenje za 37 odsto”, objašnjava pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić u odgovoru na pitanje zbog čega je ove godine drastično smanjen budžet za sufinansiranje medijskih projekata.

 Grujić je naveo da Pokrajinski sekretarijat, pored obaveze sufinansiranje medijskih projekata, obezbeđuje i sredstva za plate i druge rashode za trinaest indirektnih korisnika na nivou Vojvodine, među kojima su i Srpsko narodno pozorište, Muzej Vojvodine, Arhiv Vojvodine i Zavod za kulturu Vojvodine,

 “Pored toga, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje obezbeđuje sredstva, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i Zakonom o nacionalnim savetima, za 22 izdanja na osam jezika nacionalnih manjina u AP Vojvodini”, kaže Grujić. On dodaje da Pokrajinski sekretarijat ima obavezu, takođe, da obezbeđuje isplatu plata zaposlenih i sredstva za obavljanje redovnih delatnosti za pet zavoda za kulturu nacionalnih manjina.

 “Uzimajući sve navedeno, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje bio je prinuđen da projektne aktivnosti nepoznatih korisnika, u smislu šeme državne pomoći, umanji na sledeći način: za konkurse u oblasti kulture sa 340 na 40 miliona dinara, a za konkurse iz oblasti javnog informisanja sa 74.5 miliona dinara, odnosno nakon rebalansa budžeta u oktobru 2015. godine, sa oko 65 miliona dinara, na iznos od 11.5 miliona dinara”, navodi Slaviša Grujić.

 Povodom odgovora Pokrajinskog sekretarijata, NUNS je u ime Medijske koalicije prošlog meseca zatražio razjašnjenje i komentar od Ministarstva kulture i javnog informisanja Republike Srbije. Odgovora još nema.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi