Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Aranđelovac poništila konkurs za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

22. 03. 2016.

Izvor: UNS

Opština Aranđelovac poništila konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

Opština Aranđelovac poništila je 16. marta konkurs za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja tražila je, nakon raspisivanja konkursa u Aranđelovcu 22. februara, od ove lokalne samouprave ispravku konkursa jer je rok za završetak projekta bio ograničen na 31. avgust 2016. godine.

Nakon reakcije Koalicije, opština je 23. februara konkurs uskladila sa Zakonom o javnom informisanju i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanje i konkurs produžila za tri dana.

Međutim, nakon više od dvadeset dana, opština Aranđelovac je konkurs poništila.

Kako je navedeno u Odluci Opštinskog veća, nakon objavljivanja Javnog poziva, na inicijativu Koalicije novinarskih i medijskih udruženja, „izmenjena je tačka 1. stav 2 Javnog poziva kao i tačka 2. stav 2. Navedene izmene su, usled hitnosti postupka, izvršene bez saglasnosti kolektivnog organa koji je raspisao konkurs i potencijalno su mogle da dovedu do neravnopravnog položaja među učesnicima konkursa, zavisno od datuma podnošenja projekta“.

Opštinsko veće, kako se navodi u Odluci, zadužilo je Upravu opštine Aranđelovac da u saradnji sa novinarskim i medijskim udruženjima izradi novi Predlog Odluke i Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja koji će omogućiti sprovođenje transparentnog postupka u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

22.03.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:55

Treca sreca

Mozda arandjelovac iz treceg puta uspe da sprovede konkurs ako nesto ostane od para koje daju van konkursa medijima.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi