Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Sufinansiranje medija nakon izmene pravilnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

12. 02. 2016.

Izvor: rtk.co.rs

Sufinansiranje medija nakon izmene pravilnika

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog inforimisanja za 2016. godinu kragujevačka lokalna samouprava raspisaće nakon usvajanja izmena pravilnika koji reguliše ovu oblast, izjavio je, nakon sastanka sa predstavnicima novinskih udruženja, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja za 2016. godinu iz budžeta Grada Kragujevca opredeljeno je 62,5 miliona dinara.

Neraspisivanje konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini u Kragujevcu jedan je od uzroka loše finansijske situacije u kragujevačkim medijima, zaključeno je, između ostalog, na današnjem sastanku predstavnika grada i novinarsih udruženja.

Član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti Boris Kovačević očekuje da će se stanje uskoro popraviti i da će zahvaljujući novcu koji će dobiti na ovogodišnjem konkursu mediji delimično nadoknaditi gubitak iz prethodne godine.

U Nezavisnom udruženju novinara Srbije smatraju da će usvajanjem izmena pravilnika o sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja biti razjašnjene nedoumice u vezi sa uslovima učešća na konkursu.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

12.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 23:10

MNOGO PROPUSTA

Mnogo i premnogo propusta. Niko ne objavljuje da mediji masovno nenamenski trose narodske pare, a opstine ne dostavljaju APR podatke o tome koliko je ko dobio novca. A komisija u vecini slucajeva se formirava tako da se kompenzuju usluge, ja tebi u tvom mestu ti meni u mom. I jos nesto, hitno uvesti licencu bez koje ne bi mogao niko biti clan komisije, jer u komisijama ne retko su osobe koje nemaju preduzetnickih ili privrednih iskustava, ne poznaju zakone iz oblasti finansija. Ukratko to bi bilo to, a i koga zanima sta ovde pisem...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi