Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opština Mali Iđoš podržava akciju UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

08. 12. 2015.

Izvor: UNS

Opština Mali Iđoš podržava akciju UNS-a

„Zalažem se za nezavisno i transparetno novinarstvo. U skladu sa tim se slažem sa akcijom da se izdvaja dva odsto budžeta i više za projektno finasiranje medija“, rekao je predsednik opštine Mali Iđoš, Marko Rovčanin.

„Rad opštine treba da bude transparentan, a da bi to bilo moguće mora se omogućiti rad novinarima. Mislim da svaka lokalna samouprava u skadu sa svojim mogućnostima izdvaja novac“, objasnio je Rovčanin.

Udruženje novinara Srbije (UNS), pokrenulo je  decembra prošle godine i  akciju „Gradovi i opštine – prijatelji medija" kojom poziva lokalne samouprave da podrže inicijativu UNS-a da najmanje2 odsto budžeta za narednu godinu opredele za projektno finansiranje medija .

„Ako sve transparentno radimo, onda treba da izdvajamo i novac za finasiranje medija. Mi smo svakako kao lokalna samouprava za medije izdvojili skoro dva odsto iz budžeta. Oko pet miliona dinara izdvojili smo ove godine“, rekao je Rukovodilac odeljenja za budžet, finansije, građevinarstvo i imovinsko-pravne poslove Silard Baranji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi