Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Bahato ponašanje Zaharijeva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

07. 12. 2015.

Autor: R. Irić Izvor: Blic

Bahato ponašanje Zaharijeva

U opštini Bosilegrad i dalje radi neprivatizovana RTV Bosilegrad, a lokalna samouprava redovno izmiruje obaveze prema zaposlenim radnicima.

 

Istovremeno, opština Bosilegrad je verovatno jedina u Srbiji koja u 2015. godini nije raspisala konkurs za projektno sufinansiranje medija. 

Lokalna samouprava i njen predsednik Vladimir Zaharijev ne obaziru se na srpske medijske zakone, krijući se iza činjenica da RTV posluje u sastavu Centra kulture i što je Bosilegrad siromašna pogranična opština. 

Saša Mirković, državni sekretar u Ministarstvi kulture za medije, kaže da je postupak opštine Bosilegrad protivzakonit i da se to pitanje mora hitno otvoriti i rešiti. 

- Što se tiče konkursa za sufinansiranje medija, to je odraz ukupne politike koju u Bosilegradu vodi Vladimir Zaharijev. A što se tiče privatizacije, tamošnja RTV Bosilegrad mora hitno biti preregistrovana u medij. Jednostavno, Zaharijev ne može da radi šta hoće i da se ponaša bahato - kaže Mirković. 

Medijski zakoni skoro da ne dopiru do Zaharijeva. Zbunjeni su i u medijskim udruženjima.

- Kada je u pitanju Bosilegrad, ništa nam nije jasno. Ne razumemo u kom vremenu oni žive i po kojim se zakonima upravljaju - kaže Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a. 

Država je bila dužna da se do 31. jula povuče iz medija, a samouprave da pređu na projektno fi nansiranje medija.

- Mi smo opština koja nema novca za podršku medijima. O tome smo obavestili ministarstvo - objašnjava Zaharijev i dodaje da bi mogli da raspišu konkurs „ukoliko bude više novca“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi