Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Pet medija dobiće sredstva iz budžeta grada Novog Pazara - odluka doneta procentualno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

03. 12. 2015.

Izvor: UNS

Pet medija dobiće sredstva iz budžeta grada Novog Pazara - odluka doneta procentualno

RTV Novi Pazar, TV Jedinstvo, novinska agencija Beta (Radio Sto plus), Yu radio i dnevni list Danas dobiće sredstva iz budžeta Novog Pazara za finansiranje svojih projekata. Ovu odluku je donela Komisija za ocenjivanje projekata pristiglih na konkurs koji je grad Novi Pazar raspisao za projektno finansiranje medija.

 

 

Interesantno je da komisija nije donela odluku kako će biti raspoređeno 10 miliona dinara, već procentualno najviše sredstava treba da dobije RTV Novi Pazar, TV Jedinstvo, Radio sto plus čiji je vlasnik novinska agencija Beta, privatni Yu radio i dnevni list Danas za svoj dodatak Sandžak Danas.

- Komisija nije odlučila ko će koliko sredstava da dobije, već smo to ostavili Gradskom veću, kojem smo predložili ovih pet projekata. Nismo znali koliko novca ima na raspolaganju i insistirao sam da to bude procentualno. Međutim, moraćemo ponovo da se sastanemo i predložimo konkretne cifre - kaže član Komisje Edib Honić i dodaje da je na konkursu učestvovalo sedam medija.

Komisija je ocenila da portali Glas Sandžaka i Žurnalistik plan ne ispunjavaju uslove konkursa i mišljenja je da ne bi trebalo da dobiju sredstva, ali "konačnu odluku doneće Gradsko veće".

RTV Novi Pazar je polovinom avgusta privatizovana, a do tada je bila vlasništvo grada.

TV Jedinstvo od digitalizacije ne emituje program. Oko ove prve privatne televizije u tom gradu bilo je dosta nejasnoća. Njen osnivač bila je  istoimena novopazarska štamparija, koja je u septembru 2011. otišla u stečaj, ali je prethodno televizija prodata opciji okupljenoj oko muftije sandžačkog Muamera Zukorlića.

Tadašnja RRA je u februaru 2012.godine donela retroativnu odluku da se TV Jedinstvo gasi od polovine decembra prethodne godine. Bez obzira na tu odluku ova televizija je emitovala program, koji su kreirali kadrovi muftije Zukorlića.

Na konkursu regionalna frekvencija je dodeljena preduzeću Šerifa Marukića, bivšeg bliskog saradnika muftije Zukorlića i aktuelnog zamenika predsednika Skupštine grada. Zbog sudskih procesa oko vlasništva i digitalizacije TV Jedinstvo ne emituje program.

Radio sto plus, vlasništvo novinske agencije Beta, postoji 12 godina i ima dozvolu za emitovanje programa na regionalnoj frekvenciji. U gradu važi za nezavistan i objektivan medij.

Yu radio je  privatna lokalna radio stanica sa "stažom" od deset godina i programskom šemom u kojoj centralno mesto zauzima komercijalni program - pozdravi i želje slušalaca i reklame.

Dnevni list Danas će dešavanja na teritoriji Novog Pazara posebno pratiti u svom regionalnom izdanju Sandžak Danas, koji izlazi svakog petka.

Za projektno finansiranje medija za ovu godinu grad Novi Pazar je izdvojio 10 miliona dinara.

Komisiju koja je ocenjivala projekte činili su novinari Edib Honić i urednica TV Pink Aida Đedović, koja je predsedavala komisijom, kao i Hana Salihagić iz gradske uprave.               

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi