Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  (Su)finansiranje medija po Draganu Markoviću Palmi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

03. 12. 2015.

Izvor: UNS

(Su)finansiranje medija po Draganu Markoviću Palmi

“Nema sufinansiranje. Pare moraju da se zarade”, bio je kratak, jasan i autentičan predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma odgovarajući na pitanje UNS-a kada će u tom gradu biti raspisan konkurs za sufinansiranje medija. “Mi ćemo da raspišemo konkurs da nas medijske kuće prate, ono što je interes grada Jagodine, znači, Zoološki vrt, Akva park, Muzej voštanih figura. Znači, ne postoji termin sufinansiranje”, pojasnio je.

 

“Ali, ono što vas interesuje, moja televizija ne izlazi na konkurs, i moja televizija ništa ne naplaćuje, i nemamo ni direktne ni indirektne ugovore. To je za vas najvažniji odgovor”, pojasnio je Marković.

Na pitanje koliko je gradskom rukovodstvu Jagodine važna saradanja sa lokalnim medijima, odnosno da imaju dobru saradnju, on je kratko kazao:

“Nije nama važno da imamo dobru saradnju. Šta znači dobra saradnja? Mi ono što radimo, novinari nas prate i to je to”. 

Marković je takođe rekao da nije upoznat sa podatkom koliko novinara i medijskih radnika Jagodine radi u lokalnim medijima.

Grad Jagodina je dom najstarije medijske kuće u Pomoravju, Javnog informativnog preduzeća “Novi put” koje je ove jeseni prodato kablovskom provajderu “Kopernikus kejbl netvork” za 46.260 evra. U sastavu te kuće je i jedan od najstarijih lokalnih listova u Srbiji, nedeljnik “Novi put”, koji je objavio više od 2460 brojeva, a transformaciju vlasništva doživeo je, simbolično, na 70 rođenadan. Nešto mlađa je radio “Jagodina”, takođe deo prodate svojine, osnovana 1962. godine, kao i televizija “Jagodina” koja je ove godine navršila 15 godina postojanja.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

04.12.

2015.

bivsi radnik [neregistrovani] u 11:33

културо евеме

Недељник „Нови пут” чинили су људи који су власничком трансформацијом остали без посла. Сада су ти људи буквално на улици. Ти људи имају породице, шта са њима, коме су они потребни. Нико и не пита за нас. Не мора ни да пита. Преко 15 година сам уложио себе у то предузеће, и сада сам на улици. Нисам јурио „Ташту по Ресавици”...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi