Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

26. 11. 2015.

Autor: N. Kočović Izvor: www.radiostoplus.com

Konkurisalo sedam medija

Na konkurs za sufinansiranje medijskih projekata koji je raspisao Grad Novi Pazar prijavilo se sedam medija, rečeno je radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Koji su mediji konkurisali biće poznato sutra nakon prve sednice Komisije za ocenjivanje pristiglih projekata, a čije članove je izabralo Gradsko veće na jučerašnjem zasedanju.

Za članove ove Komisije izabrani su novinar iz Sjenice Edib Honić, kandidat Udruženja novinara Srbije, urednica na TV Pink Aida Đedović, kandidatkinja Pink International Company i Hana Salihagić ispred Gradske uprave Novog Pazara.

Oni će zasedati sutra u 13 časova, a na toj sednici će biti imenovan predsednik Komisije i otvorene koverte sa pristiglim medijskim projektima.

Komisija će odlučivati koliko će koji medij dobiti sredstava od predviđenih 10 miliona dinara, koliko je Novi Pazar izdvojio za finansiranje medijskih projekata u ovoj godini.

Osim Novog Pazara, u toku je u konkurs za sufinansiranje medija u Raški gde je, takođe, izabrana tročlana komisija za ocenjivanje pristiglih projekata.

U Komisiji se nalaze novinar Boško Veljović kojeg je predložio UNS, novinar iz Leposavića Ivan Vučković, kandidat Centra za kulturu “Sava Dečanski” i radnica Opštinske uprave Milka Mijajlović.

Raška je za finansiranje medijskih projekata izdvojila 2.534.000 dinara, a na konkurs su pristigle tri prijave.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

30.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 15:14

Neregularne komisije

Čudno mi je da Medijska koalicija već nije reagovala na činjenice da će u tročlanim komisijama u Pazaru i Raškoj sedeti i po jedan član iz lokalne opštinske administracije.Pouzdano znam da su zbog toga novim rešenjima menjani sastavi komisija u više gradova i opština širom Srbije, a upravo nakon upozorenja iz Medijske koalicije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi