Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić: Dva odsto za medije je previše za lokalne budžete
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

19. 11. 2015.

Izvor: UNS

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić: Dva odsto za medije je previše za lokalne budžete

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić izjavio je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da je ova opština „u 2015. godini izdvojila 1,2 odsto budžeta za informisanje i da je to i previše s obzirom na to kakav je kvalitet usluge“, čime nije podržala akciju "Gradovi i opštine-prijatelji medija" kojom UNS poziva lokalne samouprave da izdvoje minimum dva odsto budžeta za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja.

 

Dimitrije Lukić naveo je da inicijativu UNS-a ne podržava "iz dva razloga".

"Prvo, smatram da je izdvajanje od 2 odsto previše za osiromašene lokalne budžete, i drugo, kroz privatizaciju lokalnih medija izršena je nedozvoljena vlasnička koncentracija medija i finansiranje medija iz lokalnih budžeta nije garant njihovog profesionalizma, objektivnosti i nepristrasnosti, naprotiv“.

Po njegovim rečima, sledeće godine opština Sokobanja planira da izdvoji sredstva na nivou ove godine.

„Lokalni mediji će opstati do narednih izbora, a posle toga će propasti. Nezadovoljan sam informisanjem u našoj opštini i ne mislim da ga menjam, a u pojedinim slučajevima to je nepopravljivo. Lustracija i zabrana vlasništva nad medijima je za pojedine jedino rešenje“, zaključio je Dimitrije Lukić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi