Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Temerin: Podržavamo akciju 2 odsto za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

27. 10. 2015.

Izvor: UNS

Temerin: Podržavamo akciju 2 odsto za medije

„Smatram da bi lokalne samouprave trebalo da izdvajaju dva odsto ili više za projektno sufinasiranje medija“, rekao je poznati advokat iz Temerina Laslo Dujmović.

 

On dalje objašnjava da podržava akciju Udruženje novinara Srbije (UNS), koja je pokrenuta  polovinom decembra prošle godine i  akciju „Opštine i gradovi – prijatelji medija" kojom poziva lokalne samouprave da podrže inicijativu UNS-a da 2 odsto budžeta za narednu godinu opredele za projektno sufinansiranje medija .

„Mediji moraju od nečega i da žive. Pošto izveštavaju o lokalnim temama, na primer kod nas u Temerinu trebalo bi da ih lokalna samouprava podrži finansijski, kako se ne bi ugasili“, objašnjava Laslo Dujmović.

Njegov sugrađanin Robert Čevari smatra da ne može da se procentualno odredi koliko će novca od budžeta biti izdvojeno za medije.

„Mislim da nije realno određivati projektno sufinansiranje medija u procentima. Trebalo bi da se pronađe drugačiji model. Možda bi trebalo više novca izdvajati za medije iz budžeta. Verujem da zavisi od opštine i grada i njihove veličine.Jer da li je dva posto malo ili ne  zavisi od veličine budžeta i na koliko se to medija taj novac deli“, istakao vinar Rober Čevari.

Akciju koju UNS sprovodi novinari sa kojima smo pričali u Temerinu podržavaju, ali nisu želeli da iznose svoje stavove imenom i prezimenom. 

Kako objašnjavaju, ne veruju da će lokalne samouprave da podrže tu ideju, jer novac se uvek ulaže u infrastrukturu, a ne medije i kulturu.

Svedoci smo da se za medije izdvaja u mnogim opštinama znatno manje novca nego dva odsto, dok neke opštine izdvajaju i više, ali one su veoma retke.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

27.10.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 14:50

bravo

Ma vazno je da konkurse podrzavaju vinar i advokat...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi