Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Gradonačelnik Šapca: Podržavam akciju izdvajanja minimum 2% budžeta za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

21. 10. 2015.

Izvor: UNS

Gradonačelnik Šapca: Podržavam akciju izdvajanja minimum 2% budžeta za medije

„Podržavam akciju UNS-a 'Gradovi i opštine-prijatelji medija' jer može da doprinese jačanju demokratskih institucija, a to je vodilja politike za koju se zalažem“, odgovorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na pitanje šta misli o akciji kojom je UNS pozvao lokalne samouprave da izdvoje minimum 2% budžeta za projektno sufinansiranje lokalnih medija.

 

Grad Šabac je za finansiranje medija u 2015. godini izdvojio oko 36 miliona dinara (malo više od jedan odsto budžeta), a koliko će izdvojiti naredne godine, kako Zelenović kaže za UNS, zavisi od budžetskih mogućnosti.

„Potrudićemo se da izdvajanja za medije budu oko dva odsto, po preporuci UNS-a“, rekao je Zelenović.

Kada je reč o perspektivi lokalnih medija posle procesa privatizacije, Zelenović je rekao da je „povlačenje države iz medija jedan od prvih zahteva Evrope. Moguće je da privatni mediji funkcionišu prema pravilima profesije isključivo u uređenim državama i društvima sa visokom građanskom svešću”.

Zelenović je dodao i da je generalno zadovoljan kvalitetom informisanja građana na teritoriji grada Šapca, ali i da taj kvalitet zavisi od tehničkih mogućnosti koje su uslovljene finansijskim sredstvima.

Podsećamo, grad Šabac ove godine neće raspisivati Konkurs za finansiranje medijskih projekata jer nisu bili dovoljno informisani kako da ga sprovedu, ali će se do kraja godine pripremiti za raspisivanje javnog poziva za iduću godinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi