Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Sjenica, Tutin i Novi Pazar i dalje bez konkursa za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

08. 10. 2015.

Izvor: Beta

Sjenica, Tutin i Novi Pazar i dalje bez konkursa za medije

Sjenica najverovatnije neće raspisati konkurs za sufinansiranje medijskih projekta, iako je Koalicija novinarskih i medijskih udruženja nedavno ponovo pozvala lokalne samouprave da to učine, dok Tutin i Novi Pazar čekaju okončanje privatizacija medija čiji su vlasnici.

 

Portparol Opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin izjavio je za radio Sto plus da budžetom za 2015. godinu nisu predviđena sredstva za finansiranje medijskih projekata.

"Ukoliko ne bude rebalansa budžeta, naša Opština sigurno neće raspisivati konkurs za sufinansiranje medijskih projekata. Budžetom za sledeću godinu ćemo opredeliti sredstva za sufinansiranje medija", rekao je Fijuljanin.

Načelnik Odeljenja za finansije lokalne samouprave u Tutinu Nihad Gusinac kazao je da se u opštinskoj kasi nalazi dva miliona dinara za ovu svrhu, ali da ne zna kada će biti raspisan konkurs za njihovu dodelu.

"Opštinsko veće čeka rešavanje situacije oko privatizacije TV Tutin. Tek kada to bude završeno, formiraće Komisiju za ocenu projekata i raspisati konkurs", istakao je Gusinac i dodao da ne može da precizira kada će se to desiti.

TV Tutin će najverovatnije biti privatizovana modelom besplatne podele akcija radnicima, a za njen rad u 2015. godini iz budžeta ove opštine izdvojeno je blizu 28 miliona dinara.

Ista situacija je i u Novom Pazaru, jer gradska uprava čeka da Agencija za privatizaciju potpiše ugovor o prodaji Regionalne radio televizije, kako bi raspisala konkurs, koji će biti najverovatnije objedinjen.

Budžetom za 2015. godinu, Grad Novi Pazar je predvideo 67 miliona dinara za finansiranje rada RTV Novi Pazar.

U pismu upućenom čelnicima opština, Koalicija je upozorila da je dužnost svake lokalne samouprave da obezbedi mehanizme informisanja građana i pozvala ih da sredstva za medijske sadržaje po konkursima ne budu simbolična.

Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal pres.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

14.10.

2015.

UNS [neregistrovani] u 12:33

Re:

Poštovani,

Vest je objavila agencija Beta, a UNS je preneo na svoj sajt.

S poštovanjem,
Press služba UNS-a

Odgovori
sub

10.10.

2015.

anonymousTV Tutin [neregistrovani] u 20:57

Za TV Tutin iyvojeno manje od 6,5 miliona

U vasem tekstu stoji netacan podatak da je u 2015.godini za finasiranje rada TV Tutin za budzeta opstine izdvojeno 28 miliona dinara. Istina je da se radi o znatno manjem iznosu od 6,3 miliona dinara, a opstina Tutin je 1.jula prestala sa finasiranjem ove TV. Nije jasna namjera autora ili izvora preko kojeg je dobio informaciju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi