Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Pančevo: Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata čeka kraj privatizacije RTV Pančevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

29. 09. 2015.

Izvor: UNS

Pančevo: Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata čeka kraj privatizacije RTV Pančevo

Grad Pančevo opredelio je iz budžeta pet miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata, ali konkurs još nije raspisan jer se čeka da privatizacija RTV Pančevo (koju je kupio Radojica Milosavljević za 87.200 evra) bude i formalno-pravno okončana kako bi i taj medij mogao da učestvuje u trci za budžetski novac.

 

U gradskoj upravi Pančeva UNS-u je rečeno da će konkurs raspisati čim televizija Pančevo bude i formalno privatizovana, kao i da će na medijske projekte biti raspodeljeno još milion dinara koje je Grad dobio na ime jednokratne pomoći države.

-Novac koji će konkursno biti raspodeljen za sufinansiranje medijskih projekata manji je od jedan odsto budžeta Grada, ali je to zato što je ovo nulta godina projektnog finansiranja medija, odnosno zato što je Grad sve dosad finansirao medije koji su sada u procesu privatizacije - rečeno nam je u gradskoj upravi, gde je naglašeno da zbog svega toga nisu u mogućnosti da opredele dva odsto budžeta za projektno sufinansiranje medija, kao što predlaže UNS, ali ističu da će sledeće godine odvojiti više novca nego sada.

U gradskoj upravi podsećaju i da formalno-pravno nije okončana ni privatizacija nedeljnika Pančevac (kupio ga Auto centar „Zoki“ za 238.000 evra ) što bi trebalo da bude narednih dana. Iako je, kako ističu u gradskoj upravi Pančeva, Pančevac samoodrživ, trebalo bi i tom mediju dati šansu da se nadmeće na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Grad Pančevo je u 2015. godini, kako nam je rečeno, izdvojio oko 50 miliona dinara za oblast javnog informisanja, u šta spada ne samo finasiranje medija, već i oglašavanje i drugi poslove iz oblasti javnog informisanja.

Pančevo je, napominju ugradskoj upravi, jedna od prvih lokalnih samouprava koja je sačinila akcioni plan za unapređenje javnog informisanja 2015-2017, koji bi gradska skupština uskoro trebalo da usvoji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi