Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Kovačica: Za sufinansiranje medija devet miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 09. 2015.

Izvor: UNS

Kovačica: Za sufinansiranje medija devet miliona dinara

Opština Kovačica je za sufinansiranje medijskih projekata u 2015. godini raspodelila devet miliona dinara, što je 0,64 odsto opštinskog budžeta.

 

Jarmila Ćendić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Opštine Kovačica rekla je za UNS da je javni poziv za sufinansiranje medijskih projekata objavljen 8. juna 2015. godine.

- Na konkurs su se prijavili samo radio Kovačica s projektom „Opština Kovačica u fokusu“ i televizija Kovačica s projektom „Opština Kovačica u etru“ i oba medija dobila su po 4.482.004 dinara. Ugovori za oba pojekta potpisani su 1. jula, a s takvom raspodelom sredstava saglasni su bili i nacionalni saveti mađarske, slovačke i rumunske nacionalne manjine  - rekla je Ćendićeva.

Upitana zašto Opština Kovačica nije poslušala preporuku UNS-a da za sufinansiranje medija izdvoji najmanje dva odsto budžeta, Ćendićeva je rekla:

- Pomenutih 0,64 odsto budžeta su sredstva iz rebalansa budžeta usvojenog pre raspisivanja javnog poziva za sufinansiranje medijskih projekata. Taj budžet je iznosio 1,393 milijarde dinara, a u njega su uračunata sredstva za investicije dobijena iz pokrajinskog budžeta i kredit koji je Opština podigla. Ako gledamo prvobitni budžet, koji je bio 897 miliona dinara, odnosno ako izuzmemo investicije, za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno je 1,03 odsto budžeta.

Na našu konstataciju da je to ipak samo polovina od preporučenih dva odsto, Ćendićeva je rekla da je to samo polovina sredstava izdvojenih za medije u 2015. godini.

- Do juna 2015. godine Radio-televizija Kovačica bila je na budžetu Opštine i u prvoj polovini godine dobila je ukupno devet miliona dinara na ime subvencija Opštine. Kada su akcije radija i televizije Kovačica podeljene zaposlenima u tom mediju, raspisan je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata po kome su od 1. jula i radio i televizija dobili po pomenutih 4.482.004 dinara – rekla je Ćendićeva.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi