Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Bojnik bez konkursa za medijske projekte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 09. 2015.

Autor: Danilo Kocić Izvor: UNS

Bojnik bez konkursa za medijske projekte

Ove godine u opštini Bojnik, na jugu Srbije, po svemu sudeći neće biti dodeljena sredstva za sufinansiranje medijskih projekata, jer konkurs nije raspisan, a kada i da li će biti nije poznato.

 

Dejan Stojanović, zamenik predsednika opštine, inače dobro upućen u raspodelu sredstava iz kase lokalne samouprave, kaže da o projektnom sufinansiranju medija nije informisan.

Jovica Aranđelović, sekretar SO Bojnik, ističe da za sada na dnevnom redu lokalnog parlamenta (ili nekog drugog organa) ta tačka nije predviđena.

Inače, prema podacima do kojih smo došli, a o čemu je UNS ranije pisao, planirano je da se za medijske projekte u ovoj opštini izdvoji milion dinara, odnosno 0,3 odsto budžetskih sredstava. Međutim, konačni iznos biće poznat tek kada bude raspisan konkurs i izabrana nezavisna komisija, za šta je potrebno najmanje nekoliko meseci. Zbog toga je sasvim izvesno da sredstva za sufinansiranje medija ove godine neće biti dodeljena iz budžeta opštine Bojnik.

O radu lokalne vlasti, pored javnog servisa (RTS), povremeno izveštavaju lokalni mediji čije je sedište van ove male, nerazvijene opštine na jugu Srbije.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

30.09.

2015.

Sava [neregistrovani] u 00:02

mrak

Iz opštine Bojnik ne izveštava niko, laž je da RTS to radi. Mi smo zaboravljeni. Zadnjih nekoliko godina to je radila NTV, sada apsolutno niko. Mi samo treba da plaćamo dažbine državi, pretplate i takse a nama ništa ne treba. Hvala Vam puno što ništa nemamo. Blago Vama što ne živite kao mi ali mi ćemo svi da napustimo jug Srbije i da dodjemo u Beograd i Vojvodinu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi