Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Ljiljana Stojanović: Podrška akciji UNS-a "Dva odsto za medije"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

12. 09. 2015.

Autor: Danilo Kocić Izvor: UNS

Ljiljana Stojanović: Podrška akciji UNS-a "Dva odsto za medije"

"Od samog početka zalagala sam se za projektno sufinansiranje medija i u potpunosti podržala akciju UNS-a da se iz budžeta lokalnih samouprava izdvaja dva odsto za tu namenu", kaže Ljiljana Stojanović, urednica regionalne informativne agencije "JUGpres" i zamenica urednika "Nove naše reči", jedinog nedeljnika u Leskovcu.

 

Stojanovićeva naglašava da je nezavisna komisija donela odluku da se "Novoj našoj reči" odobri 794.000 dinara, ali da ugovor još nije potpisan.

Takođe, Regionalnoj informativnoj agenciji "JUGpress", koja prati dešavanja na jugu Srbije i KiM, odobreno je 760.000 dinara.

"Zadovoljna sam odobrenim sredstvima, a to je, mišljenja sam, i stav i ostalih medijskih kuća kojima su dodeljena sredstva, jer je o projektima odlučivala nezavisna komisija što je u skladu sa Zakonom o informisanju", precizira Stojanovićeva.

Inače, odobrenim sredstvima "Nova naša reč" će finansirati projekat „Leskovačka alternativa – leskovačka hronika“, a "JUGpres" ima u planu akciju pod nazivom „Multimedijalna slika Leskovca“.

Grad Leskovac je, inače, iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara za sufinansiranje projekata 14 medijskih kuća.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

14.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 13:38

strucnjaci

Neophodno je da Novinarska Koalicija edukuje svoje clanove koje deligira u komisije. Zakon i pravilnik se mora nauciti a svakako i ostali Zakoni koji prate privredu u celini. Problem jesu gradovi i opstine ali i oni koje deligirate.

Odgovori
ned

13.09.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 04:32

tako je

Najmanje 2 % .Dosta je bilo vise omalovazavanja ove profesije.Svi treba da ustanemo.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi