Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Ponovljeni konkurs opštine Bor za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

04. 09. 2015.

Izvor: UNS

Ponovljeni konkurs opštine Bor za sufinansiranje medijskih projekata

Načelnik Opštinske uprave Bor raspisao je ponovljeni Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bor u 2015. godini.

 

Visina sredstava opredeljenih po konkursu iznosi 21.300.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju izdavači medija čiji medij je upisan u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre i pravna lica, odnosno preduzetnici, koji se bave proizvodnjom medijskog sadržaja i koji imaju dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 11. septembar 2015. godine.

Podsećamo, Načelnik Opštinske uprave Bor doneo je 26. avgusta Odluku o poništavanju konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bor.

Konkurs opštine Bor raspisan 23. jula ove godine nije bio u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) obavestila je tada opštinu Bor da nije u skladu sa Zakonom da predmet konkursa budu, između ostalog, “direktni prenosi zasedanja sednica Skupštine opštine Bor”.

U Odluci opštine Bor o poništavanju konkursa  navedeno je da se „konkurs poništava zbog ukazivanja Koalicije na nepravilnosti“, kao i da „osnovni kriterijum na osnovu kojeg treba da se odlučuje mora biti ostvarivanje javnog interesa građana“.

„Predlozi projekata učesnika koji su već konkurisali biće prihvaćeni i nakon raspisivanja novog javnog poziva“, navodi se u Odluci.

Ponovljeni konkurs Opštine Bor pogledajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi