Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Za medije 10 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

28. 08. 2015.

Autor: Danilo Kocić Izvor: Privredni pregled

Na konkursu, koji je raspisan početkom juna, prijavljeno 14 medijskih kuća, čija su potraživanja bila 20,2 miliona dinara

Za medije 10 miliona dinara

Lokalna samouprava Leskovca bila je, sudeći po odluci Gradskog veća, „široke ruke“ oko dodele sredstava medijima za izveštavanje u 2015. godini.

 

Gradsko veće grada Leskovca usvojilo je, naime, odluku o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja, na osnovu konkursa raspisanog u junu, a po odluci stručne nezavisne komisije.

Na konkursu, koji je raspisan početkom juna, prijavljeno je 14 medijskih kuća, čija su potraživanja bila više od 20 miliona 200 hiljada, dok je grad za ovu namenu izdvojio 10 miliona.

Odluka komisije je sledeća: televizija Studio MT - milion i 400.000 dinara, TV Klisura - 500.000 dinara, Timkom K1 doo Leskovac dva miliona 149 hiljada, Nova Naša reč - 794.000, regionalna informativna agencija „Jugpres“ Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije - 760.000, udruženje Centar za edukaciju i razvoj „Jugmedija“ - 720.000, Radio TV 4S - 900.000, privredno društvo za proizvodnju i emitovanje programa TV Leskovac - dva miliona i 300 hiljada, preduzeće za emitovanje radio programa i trgovinu Radio 016 - 400.000, „Južne vesti“ - 50.000 dinara.

Medijske kuće čije projekte komisija nije odobrila su „Modus konsalting“ doo Niš Medijana, Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije „Jugpres“, agencija za komunaikaciju i odnose sa javnošću „Ekspres medija“ Prokuplje i Aleksandra Jovović, „Infoport“ Leskovac.

„Razlozi koje su članovi komisije naveli jesu da daju prednost projektima i medijskim kućama čije je sedište u Leskovcu, zbog potrebe unapređivanja kvaliteta informisanja građana Leskovca. Pravilnikom je određeno da jedna ista medijska kuća može da konkuriše samo sa jednim projektom, tako da drugi projekat „Jugpresa“ nije prihvaćen, dok jedna medijska kuća nije imala potpupu dokumentaciju“, rekla je Suzana Stanković Ilić, načelnica Uprave za društevne delatnosti Grada Leskovca.

Komisiju koja je odlučila o podnetim zahtevima medijskih kuća činili su Srđan Conić, dopisnik RTS−a, predsednik komisije, Milorad Doderović iz Niša, član uprave Udruženja novinara Srbije i Ishak Slezović iz Novog Pazara, glavni i odgovorni urednik Radija „100 plus“

 

Prva odluka u Vlasotincu

Opština Vlasotince je prva u Jablaničkom okrugu koja je realizovala ugovore oko sufinansiranja medija koji su konkurisali na pre nekoliko meseci raspisanom pozivu.

Konkursna komisija je odobrila sedam projekata.

Najviše novca, 700.000 dinara, odobreno je lokalnoj TV, koja posluje u sastavu Preduzeća za radio i TV difuziju „Gaga“.

TV Leskovac je dobio 470.000, Jugmedija 250.000, TV Kopernikus 200.000, Južne vesti 30.000, a Novoj Našoj reči, jedinom nedeljniku koji izlazi na području Jablaničkog okruga i portalu Jugpress i Centru za demokratiju i razvoj juga Srbije odobreno je 350.000 dinara.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi