Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

26. 08. 2015.

Izvor: Fonet

DS: Raspodela do apsurda

Demokratska stranka u Prokuplju ocenila je danas da su nepotizam, korupcija i zloupotreba službenog položaja obeležili raspodelu sredstava po konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji ove opštine.

U saopštenju DS se navodi da je opština Prokuplje dodelila 600.000 dinara TV Zoni plus iz Niša, iako se ova televizija ne vidi na teritoriji ove opštine.

Vlasnik ove televizije je sin ministra Bratislava Gašića i to je verovatno bio jedini kriterijum za dodeljivanje ovolike količine novca s obzirom da se ova televizija ne vidi na teritoriji opštine Prokuplje, naveo je DS.

Ova stranka dodaje i da je od 290.000 dinara dodeljeno "gotovo anonimnom internet portalu koga prati najmanje čitalaca - 'Exspres media', a čiji je vlasnik Milan Arsović".

Arsović je do skoro bio član i odbornik Demokratske stranke, pa se nameće zaključak, smatra DS, da je to "u stvari trenutna vrednost odborničkog mandata u Prokuplju".

Pored činjenice da je za dodelu sredstava konkurisao veći broj internet portala sa teritorije topličkog okruga, nema objašnjenja zašto svi nisu dobili istu sumu novca, osim daje u pitanju bliskost sa vladajućom SNS, kaže se u saopštenju i zaključuje da je time jedna dobra ideja o podršci objektivnom informisanju, dovedena do apsurda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi