Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Poništen sporni konkurs za sufinansiranje medija u Zrenjaninu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

14. 08. 2015.

Izvor: UNS

Poništen sporni konkurs za sufinansiranje medija u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obavestio je danas Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal Pres) da je konkurs za projektno sufinansiranje medija u Zrenjaninu koji nije bio u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima poništen.

 

„Ubrzo nakon što je u sredstvima javnog informisanja objavljen konkurs koji je predmet vašeg dopisa, obavešten sam od strane predstavnika pojedinih zrenjaninskih medija o određenim nepravilnosti na konkursu. S obzirom na to da veoma poštujem medije i smatram da su bitan segment svakog slobodnog društva, odmah sam reagovao i naložio nadležnim gradskim službama da utvrde da li su ove primedbe opravdane. Kada je ustanovljeno da jesu, naložio sam da se konkurs poništi, što je i učinjeno,“ naveo je Janjić u dopisu Koaliciji.

Janjić je u dopisu istakao i da „ni lokalnoj samoupravi, ni meni lično, nije namera da diskriminišemo bilo koji medij u Zrenjaninu. Konkurs za dodelu sredstava koji je poništen, ponovo će biti raspisan u skladu sa zakonom i svi mediji će moći da se jave na poziv“.

Podsetimo, Koalicija novinarskih i medijskih udruženja reagovala je u utorak na nepravilnosti u konkursu Grada Zrenjanina u kojem je u kome je pravo učešća, suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima, ograničio samo na elektronske medije i to one koji imaju sedište na teritoriji Grada Zrenjanina i čiji je program dostupan na teritoriji Grada u prethodnih 25 godina. Javni interes u oblasti javnog informisanja u ovom konkursu odnosio se na praćenje aktivnosti organa lokalne vlasti, što je pogrešna percepcija javnog interesa iz člana 15. Zakona, a kriterijumi za dodelu sredstava favorizovali su medije koji su imali informativne emisije u trajanju od 60 minuta i koji su uživo prenosili sednice lokalne skupštine.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

15.08.

2015.

novinar [neregistrovani] u 10:04

on potpisao on obrisao

Pa gradonačelnik vodi Gradsko veće koje je donelo pomenutu spornu odluku. On ništa nije kriv, on je, eto, dobar, pa sad liže ono što je prosuo. A možda je svo ovo samo igra sa novinarima Radio Zrenjanina koje vodi jedan od najnesposobnijih ali najposlušnijih članova SNS. Novinarima je, elem, nameštena priča, kako gradski oci o njima brinu, kako bi sve učinili da im pomognu, ali eto, viša sila... A što su do sada i sada bili bitan šrafić u propagadnoj mašineri Gorana Kneževića i njihovih poslušnika, nikom ništa...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi